Регистрация

За да пазарувате от helikon.bg не е необходимо да бъдете регистриран потребител. Регистрацията ви дава някои предимства като следене на статуса на поръчката , история на предишни поръчки и т.н.

 

Ако изберете да се регистрирате е необходимо да натиснете бутон "Регистрация" , който ще ви отведе до форма за попълване на вашите лични данни. Всички полета отбелязани със * са задължителни.

След като завършите регистрацията си , на посочения e-mail за връзка ще получите потвърждение за успешна регистрация. Писмото ще съдържа и линк, върху който трябва да кликнете, за да активирате акаунта си. Тази активация е задължителна, за да ви разпознава сайта като регистриран потребител.

В случай, че забравите Вашата парола, можете да изберете бутона "ВХОД" и при отваряне, в средната част на Вашия екран въведете e-mail-а , с който сте се регистрирали. Паролата ще Ви бъде изпратена веднага и Вие ще можете да пазарувате отоново през акаунта си .

 

Когато влизате в магазина като регистриран клиент, е необходимо да минете през етап на идентефикация.

 

Напишете потребителското си име и парола и натиснете бутона "ВХОД". Вие можете и да промените своята парола, като е необходимо само да изпишете електронния си адрес и старата си парола.

Адрес за получаване на поръчката

Тук е необходимо да въведете коректни пощенски данни, възоснова на които ще Ви бъдат доставени поръчаните от Вас книги:

Град*

Пощенски код*

Адрес*

Телефон

Факс

 

Данни за фактура

При закупуване на книги от книжарницата и при тяхното доставяне Вие ще получите и фактура удостоверяваща извършената покупка. За целта е необходимо при регистрацията си като клиент на магазина да въведете следните данни:

Име* - Вашето име 

Име на фирма*

Данъчен N - за юридически лица или ЕГН * за физическите

Тип * - физическо или юридическо лице

Адрес - валиден адрес за получаване на фактурата

Фактура - вида на фактурата /данъчна или опростена/

БУЛСТАТ - за юридическо лице

МОЛ - за юридическо лице

Получател - Трите имена

 

След първоначалната Ви регистрация, тези данни се записват и съхраняват при нас и Вие ще можете да ги преглеждате и редактирате след идентифицирането си при всяка следваща поръчка.

 

История на поръчките

 

Изберете бутона "ВХОД" и при отваряне, по средата на Вашия екран, натиснете бутона "ПОРЪЧКИ". Ще получите списък с направените от Вас поръчки, подредени по дата с информация за стойността на поръчката и състоянието й.