Канбан. Успешна еволюционна промяна за вашия технологичен бизнес

Автор: Дейвид Дж. Андерсън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Rexintegra
Преводач Мая Костадинова; Димитър Бакърджиев
Брой страници 284
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 474 грама
Размери 16x23
ISBN 9789549293418
Баркод 9789549293418
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

Канбан оптимизира съществуващия процес посредством серия от постепенни еволюционни промени. С Канбан липсва планирана инициатива, оценяване и крайни изявления от типа на : "Най-накрая станахме Agile". В идеалния случай "накрая" изобщо не съществува. Вместо него организацията следва един непрекъснат процес, който стимулира постепенните промени. В резултат на това, настъпва постепенна трансформация към кайзен култура. Тази книга отговаря на въпросите: Какво е Канбан? Защо трябва да ползваме Канбан? Как да подходим при въвеждането на Канбан? Как да разпознаем възможностите за подобрение и как ги използваме.
Дейвид Дж.Андерсън е пионерът, който въвежда Канбан за първи път в Майкрософт през 2004 г., като от тогава насам постоянно го развива. Канбан е книга, която представя неговите виждания за този нов вълнуващ метод за управление на промяната. Канбан ще направи вашата организация по-зряла и по-гъвкава, срещайки минимална съпротива.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Епохата, в която живеем, се нарича информационализъм. Все повече бизнес модели са технологично ориентирани, технологиите се развиват със скорост, която трудно можем да следваме и още по-трудно да поддържаме. „Канбан. Успешна еволюционна промяна за вашия технологичен бизнес“ (изд. Rexintegra) е книга, от която днес всеки мениджър в технологична компания има нужда. Автор е Дейвид Дж. Андерсън, който успешно използва модела Канбан в работата си за Майкрософт. Думата „канбан“ е от японски произход и в буквален превод означава „сигнална карта“. Методът Канбан не е нов, въведен е в Япония от Тойота в средата на 20. век, като още тогава в основата на концепцията залягат 6 основни правила: Не изпращай дефектни продукти към следващия процес; Следващият процес идва да изтегли само това, което е необходимо; Произвеждай само точното количество, което ще бъде изтеглено от следващия процес; Измервай производството; Канбан е средство за усъвършестване; Стабилизирай и уравновесявай процеса. Днес философията на канбан се ползва все повече от високотехнологичните компании и производителите на софтуер като например Oracle и SAP. Дейвид Андерсън в „Канбан. Успешна еволюционна промяна за вашия технологичен бизнес“ формулира концепцията по малко по-съвременен начин, като установява основните принципи и най-важните практики. Авторът представя метода като подход на постепенна, еволюционна промяна на процесите и системите в организацията. Принципите на работа съответно са: Започни с това, което правиш сега, Трябва да се преследват еволюционни промени, Трябва да се уважават текущите процеси, роли, отговорности и титли, Лидерство на всички нива. При интелектуалната дейност работният процес е невидим, затова Канбан препоръчва процесите да се визуализират, като за целта се използват табла с колони и карти с различни цветове, като всеки цвят и всяка колона имат определено значение и представят различни състояния или етапи от работния процес. Книгата на Дейвид Андерсън може да бъде полезен наръчник за всеки, който се интересува от съвременния бизнес и не само в областта на софтуерното инженерство, защото принципите на Канбан са общовалидни.

от Хеликон