Хамлет

Автор: Уилям Шекспир
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Пан
Брой страници 256
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 181 грама
Размери 13x20
ISBN 9546572926
Баркод 9546572926
Категории Художествени текстове. Критика, Учебна литература, Учебници

Поредица "Книги за ученика" преставя литературни произведения, включени в учебната програма за 4-11 кл. Текстовете са съобразени с възрастта на читателите. Придружени са с критически анализи и оценки от различни гледни точки, с проблемни въпроси, тематични разработки, животопис - съобразно съвременните методически изисквания.

Ключови думи: класика, Литература за 8 клас, Задължителна учебна литература, За лятно четене

от Математика / дата: 28 юли 2013

Да преводът е на Гео Милев, той често се отдалечава доста съществено от буквалния смисъл на Шекспировия текст и нерядко заменя поетичните му образи с други! Но от всичките опити да се пресъздаде Хамлет този е най-сполучливият!

от Надя / дата: 27 юни 2012

Интересува ме преводът дали е на Гео Милев?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Уилям Шекспир (на английски: William Shakespeare) е знаменит английски драматург и поет, признат в западната култура като най-значимият писател в англоезичната литература.

Шекспир е от малкото драматурзи, които се отличават в писането, както на трагедии, така и на комедии. Някои от пиесите му съдържат песни, които са едни от най-изтънчените лирични поеми, писани на английски език. Шекспир е написал 38 пиеси, 154 сонети и множество поеми - 2 повествователни и няколко по-кратки. Способността му да улавя и предава най-дълбоките аспекти от човешката природа дават право на мнозина да го смятат за ненадминат талант, а Английският ренесанс често е наричан „шекспиров период“.

Пише произведенията си в периода 1588-1613 година, но точните дати и хронологичната последователност на пиесите не са изяснени в повечето случаи. Продуктивността му е изключителна, още повече като се вземе предвид, че е живял само 52 години. В допълнение, Шекспир е най-цитираният писател в англоезичната литература, смятан за "английския национален поет" и наричан още бардът на Ейвън или лебедът на Ейвън.

Преводи на Шекспир има на повечето живи езици и неговите пиеси се ираят неотменно навсякъде по света.