Пасиансът на архангелите

Автор: Мария Лалева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 18

Издател Книгомания
Брой страници 424
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 328 грама
Размери 13x20
ISBN 9786191953080
Баркод 9786191953080
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

„Пасиансът на архангелите“ е книга за греха и покаянието. Обяснение в любов към живота. След успеха на първия си роман „Живот в скалите“ Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който смъртта и прошката се срещат. Пасиансът е игра на търпение. В живота смирението е ключът към щастието.

Георги Тошев

Безчисленото небесно множество от ангели се е спускало над ръката на Мария. Тъкмо безплътните им същества придават такава поразяваща сила на тази книга – иначе тя би била повече човешка. А сега не е. A там, където са ангелите, там е доброто. Прочетеното в този роман е като избавление.

Мира Добрева

Книга за светлината, която носим, а я търсим другаде!
Книга за силата, с която сме родени, а се учим да загубим, за да я градим наново!
За Любовта, за която трябва да се събудиш!
Книга за човекознанието, в което човек опознава Бог, опознавайки себе си!

Силвия Лулчева

„Пасиансът на архангелите“ е един вълнуващ път, който започва с първата страница на тази Библия за живота и продължава дълго след като си я прочел. Мария не е просто великолепен писател, тя е истински изповедник. Мил, но безкомпромисен в желанието да се огледаш в себе си.

Нели Хаджийска

Историята на едно семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия

Главната героиня минава през множество изпитания, срещи и раздели, преди да създаде семейство и да осинови две момичета. Съдбата ? е отредила дарбата да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете ? осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранена любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто спасява живота на един от главните герои, но и го провокира да открие истинските ценности в живота.

Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка.

Ключови думи: Избрано от книжарите 2021, Подбрано от 2021, ТОП 101 Българска художествена литература 2021, ТОП 101 Художествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, ТОП 101 художествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2022, ТОП 61 българска художествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Българска художествена литература 2022, ТОП 101 Художествена литература 2022, ТОП 201 2022, ТОП 101 художествена 1.01.-30.06.2023, ТОП 201 1.01.-30.06.2023, ТОП 101 Художествена литература 2023, ТОП 101 Българска художествена литература 2023, ТОП 201 2023

от Габриела Гигинска / дата: 16 апр 2024

Изключително тежка книга, чете се трудно и отегчително. Дадох й шанс, но се оказа загуба на време. В 400 страници се повтаря едно и също, философстването върху живота писва още на първите 100тина страници, а персонажа на кучето беше кулминацията на отегчението.

от Анита Бакарова / дата: 15 ное 2023

За мене книгата е много хубава и чакам с нетърпение следващата книга на авторката!!!!!!

от читател / дата: 01 ное 2023

скучна книга
книгите започнаха да стават като вестникарски статитии
трябва да четем книги но не трябва да се притесняваме че някой книги ги четем за четири месеца защото многото информация може да ни побърка

от ОТ / дата: 18 май 2023

Не я препоръчвам

от Коко архангела / дата: 04 апр 2023

Погледнах книгата в книжарниците и не можа да ми хареса не си я купих
Прочетох само един абзац

от Галя Петрова / дата: 24 фев 2023

Вярата в Бога и гадаенето на карти са несъвместими неща! Много дръзко заглавие! Явно авторката се изживява като много мъдра, но нещо не се е получил пасианса...

от Тина / дата: 09 сеп 2022

Чакам с нетърпение следващата Ви книга!!!! Ще си позволя да нареча този прекрасен роман шарен, вълнуващ, истински, струва си да стане част от личната библиотека на всеки ценящ читател.

от Мария Кънчева / дата: 12 авг 2022

История, която те кара да се спреш за малко, да се вгледаш в себе си и в представите си за живота.

от Администратор / дата: 27 юли 2022

Класациите на Хеликон са на база извършени продажби в цялата верига, включително физически магазини и Интернет книжарница.

от Марин Илиев / дата: 25 юли 2022

На 21.12.2021 г. тук цитирах „Хеликон" – „В „БГ топ 101" е записано: „Така излиза, че за малко повече от месец в книжарниците на веригата са продадени 4753 бройки от новата книга, което е наистина изключително!" и изразих моите основателни съмнения в посочената цифра.
Коментар от сайта нямаше и сега отново искам да питам за коректността на подаваната информация:
В класацията „Топ българска литература за първата половина на 2022 г.", публикувана в „Lira.bg" и обхващаща периода 1.01 – 30.06. 2022 г., за книгата „Пасиансът на архангелите" е посочено, че са продадени 4285 броя.
Е, на кое да вярва читателят – на това, че за около месец и половина са продадени 4753 броя, или че за шест месеца са продадени 4285 броя?
Или пък, че към момента са продадени от прехваления роман общо 9038 броя, и то само за около седем и половина месеца?
Това означава, че от този роман са продавани по повече от 1200 книги месечно!!!
Както в предният си коментар, така и сега категорично заявявам – това е просто нереално за малкия книжен пазар в България.
И отново искам да попитам – верни ли са цифрите, посочени в класацията на „Хеликон" и трябва ли въобще да им се обръща някакво внимание от страна на читателите?
Надявам се, преди да се изтрие този коментар, от „Хеликон" да се направи някакъв анализ на посочените в собствената им класация цифри за продадени книги.

от Катерина / дата: 01 юни 2022

Много, много трудно дочетох книгата и то след като я захвърлях на няколко пъти. Безкрайни монолози, назидателен тон, тук-там достоверността на разказа издиша (времевите връзки ми се струват нелогични). Ясно е, че авторката има история и интересни, универсални послания. Но не умее да ги предаде така, че и читателят да се наслади на книгата. Надявах се на нещо по-добро от "Живот в скалите", която имаше сходни слабости в началото. За съжаление, не се е получило.

от Веселин Иванов / дата: 10 яну 2022

Доста свободна трактовка на авторката.
Първо,Вярата не е магия...Вярата е една от трите Велики Християнски Ценности..
Второ...Картите те избират..
Не приемам подобна трактовка...Както Не биха я приели...Най Великите Българи...Свети Иван рилски..
Свети Патриарх Евтимий...Дякон Левски...Поборниците и Защитниците на Православието...

от Марин Илиев / дата: 21 дек 2021

Сигурен съм, че този коментар ще бъде изтрит, но считам, че трябва високо да се каже – има нещо сбъркано в отчетите на „Хеликон" за тази книга. В „БГ топ 101" е записано: „Така излиза, че за малко повече от месец в книжарниците на веригата са продадени 4753 бройки от новата книга, което е наистина изключително!"
Бройката продадени книги ме шокира! Веригата книжарници е от общо 37 обекта /по данни на сайта/, и ако приемем, че романът се е продавал 40 дни, това означава, че всеки божи ден /включително и през почивните дни/ са се продавали по 118 броя в цялата страна, или по повече от по 3 книги на ден във всяка една книжарница – от тази на пл. „Славейков" в София, до малките обекти в Троян и Гоце Делчев!
Това просто е нереално – както за българския беден читател /книгата все пак се продава за цели 18 лв./, така и за книжния пазар като цяло! Ами като прибавим и останалите продажби – нека са само на „Живот в скалите" и „Глина" – общо 11 941 за годината /по 33 броя всеки ден, вкл. и през националните празници!!!/, тогава излиза, че в книжарниците на „Хеликон" постоянно има опашки от чакащи читатели да си купят новите произведения на прехвалени автори.
Е, аз опашка в книжарница никога не съм видял!

от Администратор / дата: 10 дек 2021

към Филип: В случай че визирате рейтинг на книгата, бихме искали да уточним, че той се формира на база обективния брой продажби в системата на Хеликон.

от Павлина Радева / дата: 10 дек 2021

Тази книга нанася гигантски поражения на българската литература. Това не е книга, от която става "бестселър". Това е книга за 200-300 души максимум - отвлечени интелектуалци, които искат да се затворят някъде и да съзерцават, вкл. без самите те да знаят какво.
За 99% от хората, тази книга е абсолютна безсмислица. Трудно се чете, няма никаква логика в нищо, никаква свързаност. Дори метафизичните послания са объркани. В 2 поредни изречения се говорят 2 съвсем различни неща. Това прилича на "псайделик транс" или запис на случайни сънища.
Превръщането на подобен абсурд в бестселър чрез маркетинг и реклама, ще се върне като камшичен удар. 99% никога няма да си купят друга книга на същата авторка. Но по-лошото е, че ще кажат за пореден път "... българските автори това пишат". И недоверието към българското ще бъде напомпано отново.
А имаме толкова добри автори...
Коментарът е редактиран от администратор.

от Филип / дата: 01 дек 2021

Поредната високо надценена книга! Ясно е, че Мария Лалева е любим автор на 'Хеликон', но доста явно го показвате вече! Има много по-стойностни бг автори.

от Ася Димитрова / дата: 08 ное 2021

Удивително вдъхновяваща и завладяваща със съдържанието си и изказа на думите е книгата!Заслужава си да бъде прочетена.

от / дата: 01 ное 2021

Невероятна, вдъхновяваща, докосваща!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]