Изкуството да обичаш

Автор: Ерих Фром
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Сиела
Преводач Владимир Ганев
Брой страници 136
Година на издаване 2019
Корици твърди
Език български
Тегло 280 грама
Размери 15x21
ISBN 9789542830252
Баркод 9789542830252
Категории Приложна психология, Книги, Секс, еротика

„Изкуството да обичаш” на Ерих Фром е класическо произведение, което надниква в тайните на човешката душа. Прочутият психолог разглежда различните видове емоция: братската обич, майчината обич, еротичната обич, обичта към себе си, обичта към Бога и други. На достъпен език той показва защо изкуството на обичането е процес, а не въпрос на късмет – и какво трябва да направим на практика, за да обичаме и да бъдем обичани истински.

„Схващането, че няма нищо по-лесно от това да оби­чаш, продължава да господства въпреки многобройните доказателства за обратното. Няма друга дейност, друго на­чинание, които да започват с такива колосални надежди и очаквания и да пропадат винаги, както любовта. При всич­ки останали случаи хората ще искат да узнаят причините за несполуката и да разберат как да постъпват, за да не я допускат или да се откажат изобщо от подобни авантюри. Понеже в любовта това е невъзможно, като че ли единстве­ният адекватен начин да се избегне неуспехът, е да се из­следват неговите причини и да се изясни смисълът на това чувство.

Първата стъпка в тази посока е да осъзнаем, че любовта също като живота е изкуство.”

Ключови думи: Доказано добри книги, Любовта е взаимоотношения, Световен ден на щастието, В добра форма, Любовта е щастие, Промо -10%, Бели и червени, Топ 100 02.03.-10.03.2020, Време за семейството, Психологията в живота ни, Женски тайни, Мъжете са от Марс, жените - от Венера, Силата на емоциите, Международен ден за борба със затлъстяването, ТОП 121 Нехудожествена литература 2020, Красиви думи за любов, Пътят на душите, 16 август - Ден на думите "Обичам те!", Здраво сърце, Вяра, Надежда, Любов, Преодолей страха, Подари любов като красиви взаимоотношения, Щастлива жена, Избираме щастието, Страстно лято, Детокс за душата, Летни женски тайни, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2022, Щастливо лято, Свободата да бъдем себе си, Обичам себе си, Нови книги, нови светове, Нашите взаимоотношения, Здрави и свежи, Ден на думите "Обичам те!", Щастлива Коледа, Здрави през 2024, Щастливи през 2024, Успешни през 2024, Обичаме да четем, Здрави всеки ден

от Александра Георгиева / дата: 24 май 2021

Прекрасна книга! Проникновена, мъдра, написана с любов към хората. Просто Ерих Фром!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Erich Fromm 1900-1980. US психоаналитик и социален философ от германски произход, който през 1933 се изселва в САЩ, за да избяга от нацизма. Фром подчертава ролята на културата във формирането на личността - възглед, който го отличава от традиционната психоанализа. Автор е на Бягство от свободата 1941, Психоанализа и религия 1950, Здравото общество 1955 Изкуството да обичаш 1956.