Кралят в жълто

Автор: Робърт У. Чеймбърс

Коментари: 72

Издател Deja Book
Преводач Радин Григоров
Брой страници 272
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 356 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542989646
Баркод 9789542989646
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Сборникът „Кралят в жълто“ излиза в същата година, в която Хърбърт Уелс публикува „Машината на времето“ – 1895 г., и с него Робърт Чеймбърс печели достойно място сред майсторите в ранната жанрова литература.

„Едва сега иконичното произведение се появява за първи път на български език – в пълния си, хипнотизиращ блясък. Благодарение на иновативната си концепция и на ярката символика Чеймбърс, смесващ обаятелен, окултно наситен сюжет с декадентска атмосфера, увлича читателя с виртуозното си въображение и с похотливия си език, погубвайки ни в свят на мистерия и мрак – нейде из обречената пустош на Каркоса…“, казват за книгата от издателството.

от Атанас Стаматов / дата: 15 дек 2015

Кой е Радин Григоров и какво друго е превеждал, че прочетох такива суперлативи за превода му? Най-важното нещо за една книга е преводът. За съжаление от издателството се довериха изцяло на аматьор за превода на прехваления им "Дракула". Как да рискувам с книга от това издателство след като работят с калпави преводачи????

от Тирион / дата: 08 дек 2015

Калине, книгата е пълно издание и съдържа всички разкази от оригинала.

от Калин Барбов / дата: 01 дек 2015

Някой знае ли какво е съдържанието на книгата? Кой разкази са включени?

от Софиянец / дата: 21 май 2015

Пълна скука!
Напразно дадени пари!

от Уолдо / дата: 21 ное 2014

Шедьовър на хоръра! Задължителна за всеки фен на Стивън Кинг!

от Боже, / дата: 15 ное 2014

Боже, такъв хорър, че другите направо бледнеели. Книгата е слаба и нищо не струва, за писане и дума не може да става. И моля ви издатели, не подвеждайте повече хората като я пробутвате с кадри от сериала, боли!

от маконъху харълсун / дата: 27 окт 2014

Защо издателя не сложи на корицата Уди и Матьо от Истинстки дедектив? така книгата щеше да е продаваема!

от / дата: 26 окт 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Още един читател / дата: 01 сеп 2014

Интересно...
Така де, признавам стойността на първите 4-5 разказа в сборника, които, макар и допотопни като стил, са приятни психологически мистерии.
Не разбирам, защо издателят не намери за нужно да сподели, че втората половина от сборника е посветен на блудкавите любовни трепети на шайка арт-студенти, лето господне 1895-то, че да си спестя парите?
Коментарът е редактиран от администратор.

от В.Гиндева / дата: 26 авг 2014

Култова книга!

от Р$е дсаЕ / дата: 25 авг 2014

След Краля в Жъклто забравих за хорура и за всички други автори защото никой не може да се сранява с Краля в Жълто!!!

Страхотно изданийце с много кефски страници и адски мотивиращи пасажи!!!

от Владислав / дата: 17 авг 2014

Много интелигентна критика!

от / дата: 17 авг 2014

Коментарът е изтрит от администратор.

от Bultra, Пловдив / дата: 26 юни 2014

Познавам част от творчеството на Чеймбърс и преди да излезе на български този сборник. Не съм особено впечатлен от чисто литературната му стойност. Да, оказал е може би влияние на Лъвкрафт или поне в това ни убеждават разните критици отвъд Океана, но нищо повече. Все пак, препоръчително е всеки ценител да си набави книгата, не за друго, а просто като един от най-ранните паметници в жанра, нищо, че не блести с кой знае какво. Който пък, има желание да се запознае с Чеймбърс, но не иска да си обременява библиотеката с излишни книжни тела, то част от разказите са достъпни в мрежата, попадал съм на тях на английски и немски език, нямат авторски права.

от Oz / дата: 17 юни 2014

Понякога и на такива масирани форуми им върви...Госпожа Филипова, Вие удостоихте този форум с едно изключително постижение, което може и да влезе в книгата на Гинес- за най-дългото изречение. Адмирации! /освен ако не Ви се е развалил клавиша с точката.../

от Петя Филипова / дата: 17 юни 2014

Чета тази книга, прелиствам я и след както прочетох и последниата книга на издателствоти - тази на Копчев, си мисля, съвсем обективно, че Христо Блажев заслужава да е най-преуспяващия български издател защото наистина обича книгите, обича и читателите и иска да им помага в намирането на най-хубавите книги и да им показва как да стигнат до тях, до колкото знам, има и книжарница в интернета, в която пише за книги и продава с намаления, което е похвално, защото наистина такива хора трябва да управляват книгите и да мислят за хубавите книги а не като някои издатели, които ги гледах по телевизията и само за икономика и пари ми говорят и веднага се оплакват от кризата и една дума не казаха за любовта към книгите, дали обичат да четат и какво харесват както трябва да се случва в нормалните хора и страни, където затова хората четат книги и има бизнес и има хляб за печатари, работници, доставчици, борсаджии, издатели, страниори, дизайнери, художници...

от Слави / дата: 17 юни 2014

Снощи я прочетох с големи очаквания, които се оправдаха и не само се опрадваха, но и се издигнаха още повече! Не помня от кога не съм се кефил така на книга, и на ново издателство! Имам само една забележка към екипът - голям познавач като Христо Блажев, който се доказа като специалист селекционер и превърна "Изток-Запад" във водещо издателство за жанрова литература, според мене е много по-силен като издател, отколкото като блогър, защото няма дълбоката критическа мисъл на един Пенчо Славейков например, но пък за сметка на това има голям практически усет и знае как да превърне една книга в управляваща пазара феноменална селекция. Знае как се правят хитове, с други думи, така че колкото повече енергия влага в издателството и не се разсейва с разни статии в блога си ще спечелим много повече всички - и най-силно читателите, защото има много критици и блогове, но издателство Дежа Бук е само едно!

от Рая Гиздова / дата: 08 юни 2014

Може да няма екшън, да е олд скуул и да е малко мудна , но точно там е кефа . Писнало ми е от модерни трилъри и хоръри , много рекламирани и много четени в САЩ , но напълно различни от реалната ни действителност и напълно безинетеренси за нашият читател . Точно в това е силата на "Кралят в жълто" - да ни държи в интерес и напрежение до последната страница без да се случват много неща и без екшън .

от Draven, Malazan / дата: 30 май 2014

До онези, които се оплакват, че книгата е скучна - ами не може само екшън, хора, трябва и мисъл. Лошото е, че голяма част от българите нямат желание да мислят...

от Рационален хуманист / дата: 26 май 2014

Скукааааа!

от Кралят в розово / дата: 25 май 2014

Много скучна и остаряла книга

от Жен Ш. / дата: 25 май 2014

Чудна е книгата, а корицата е страшна :)))

от Кралицата в бяло / дата: 25 май 2014

Книгата е скучновата (какво да искаш от произведение, писано преди век?!),но има идея в нея. Обаче такъв неграмотен текст не съм чела отдавна: запетаите ги нямат за нищо, а печатни грешки колкото щеш. Издатели, използвайте си времето повече да си четете книгите, преди да ги издавате, вместо да го пилеете в писане на рекламни хвалебствия за книга на средно ниво.

от Еленови рога / дата: 23 май 2014

Да, има много атмосфера в книгата. Да имаше и идеи нямаше да е зле. Героите са разни артисти и художници и малко в повече ми дойдоха професионалните им кахъри... Ако Чеймбърс знаеше какво точно иска да напише, щеше да се получи по-добре.

от Черната девица / дата: 22 май 2014

Не дочаках мнението на Draven, Malazan, купих си книгата е вече я привършвам. Доста интересна, определено. Различна е от това, което очаквах, но в добрия смисъл :)) Особено много ми хареса атмосферата.

от фроста / дата: 22 май 2014

Чеймбърс е страхотен!
Не се бях плашил така от баркър и кунц

от Десислава / дата: 22 май 2014

Хърман Мелвил, така е наистина. Следвам основните принципи от нея и съм щастлива. Чувствам се длъжна да ги споделя с всички вас, приятели.

10-те ключа на щастието от Дийпак Чопра
-----------------------------------------------------------------

1. ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО
В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт – внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство – решението е правилно.

2. ЖИВЕЙ НА МИГА
Единственото, което наистина имаш, е настоящият миг. И миналото, и бъдещето са извън твоята власт.

Насочи вниманието си към своето СЕГА, усети го с цялата му пълнота. Мигът е такъв, какъвто е. Винаги, когато се противопоставяш на мига, ти се противопоставяш на цялата Вселена.

3. ПОДАРИ СИ ТИШИНА
Помълчи и послушай вътрешния си глас. Вместо да се луташ в умуване, довери се на интуицията си. Ти си най-важният в този свят – подари си време и тишина, за да чуеш себе си.

4. НЕ РОБУВАЙ НА ДРУГИТЕ
Отърси се от потребността да получаваш одобрението на другите. Ти не зависиш от ничие одобрение.

5. ТИ ЗАВИСИШ САМО ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ИЗБОР
Единствено ти избираш чувствата и отношението си към хората и ситуациите. По различно време един и същ факт може да ти изглежда тъжен или смешен. Фактите не се променят; променя се твоето отношение към тях.

6. СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО
Ти мразиш или обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си.
Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок.
Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.
Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

7. НЕ СЪДИ
Отърви се от вроденото си желание да съдиш другите за това, че са различни от теб. Приемай ги такива, каквито са, и ще се изненадаш от самия себе си, защото ще се почувстваш олекнал, освободен, извисен и просветлен.

8. ТИ СИ ХРАМ
Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.

9. НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ДА ОБИЧАШ
Страхът е в основата на твоето нещастие и на твоята болест. Страхът може да бъде победен само с любов. Изпълни се с любов и няма да остане място за страха. Изпълни се с любов и няма да остане място за болестта. Прости на другите, прости на себе си и ще бъдеш свободен.

10. БЪДИ ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ
Ти възприемаш този свят в собственото си съзнание. Чудесно е, че се грижиш за околната среда, защото почиствайки я от отпадъци, ти почистваш майката Земя, от която си жива част. Но не забравяй най-вече да почистиш “токсините” от своите човешки мисли.

от Хърман Мелвил / дата: 22 май 2014

Иконична книга във всяко едно отношение.
Всички говорят за нея, всички се снимат с нея, всички я четат.

от Силви / дата: 21 май 2014

Много ми се чете книга на Дийпак Чопра. Ще съм много благодарна, ако ми кожете с коя да започна. Благодаря предварително

от Владислава / дата: 21 май 2014

Не му мисли толкова, книгата - кучета я яли. Интереса не е свързан с книгата, а със заблуждаващата реклама и троловете-аверчета на издателя.

от Владислав / дата: 21 май 2014

41 коментара за по-малко от седмица от излизането на книгата по книжарниците- какъв интерес само!!!

от Сидер Волен / дата: 21 май 2014

Това което е хубаво не може да се охарактеризира като лошо защото това би било неистина дори лъжа може би така че в този ред на мисли книгата Краля в жълто е хубава интересна и повлияла много на всички важни автори след Чеймбърс което я прави задължителна за всеки съвременен читател особено на онези които не пренебрегват с лека ръка класическите заглавия и обичат класиката било то във формата на Стайнбек Достоевски Шекспир Мопасан и Балзак или Чеймбърс все е класика все е качество не е модни комерсиялни глупости писани за пари за затъпялата американска аудитория която само гледа филми и яде пуканки и не чете и не обича да мисли...

от До Драйвер, Омазан / дата: 21 май 2014

Много ти харесах това изказване: "... да си траят и просто да не коментират неща, които не харесват."

Значи "Молчать! Не рассуждать!", така ли? :-)

от Черната девица / дата: 20 май 2014

Към Draven, Malazan: Защо ме игнорираш?

от Booklover / дата: 20 май 2014

Това не е дискусия за книгата. Не е нужно всички фенове на Книголандия и други блогове непрекъснато да славословят. Правят лоша услуга на т.нар. издателство Дежа Бук

от друг хорър фен / дата: 20 май 2014

Какви хора са се навъдили, напоследък направо съм изумен. Казваш му - не ми хареса книгата,а то почва да ти дудне как книгата била велика и ти нищо не разбираш.

от Умислен череп с еленови рога / дата: 20 май 2014

Така е, пред великият Чеймбърс
и Кинг,
и Лъвкрафт,
и По,
и Баркър,
и Кунц,
и Леймън
са некадърници.

от Валентин / дата: 20 май 2014

Всъщност Чеймбърс не е известен единствено с "Кралят в жълто". Има страхотни разкази и в други негови сборници, като "The Maker of Moons" например, но няма как да знаеш това, ако четеш само Стивън Кинг и Дийн Кунц.

от Трети хорър фен / дата: 20 май 2014

И аз очаквах повече от книгата. Много е разпиляна, авторът явно и идея си е нямал какво точно е искал да напише. Това не е хорър, а някакъв тип популярна мистика + приключенска проза, което я прави доста банална и изтъркана. Но пък виждаме как работи агресивната реклама - за книгата се говори като за феномен, наблягат се на връзките й със сериала "Истински детектив" (които всъщност се изчерпват със заглавието) и се тръби на всеослушание колко важна била за хорър жанра. Да не говорим и че не е никакво откритие, защото разкази от "Кралят в жълто" са излизали в различни антологии и преди прехваленото издание на "Дежа Бук". Може да е била въздействаща за времето на излизането си (края на 19 век), но от съвременна гледна точка книгата е предсказуема, безинтересна и остаряла.

от друг хорър фен / дата: 20 май 2014

Другарю Draven, не намирам разказите за нещо особенно. Масираното тролене по блогове и форуми, за това каква яка книга е "Кралят в жълто" ме заблуди и я прочетох. Не съм впечатлен и си казвам мнението. Съжалявам, че кривя партийната линия и не харесах книгата, но това е положението. Пък ти го наричай както искаш. Рапорт даден, другарю.

от Draven, Malazan / дата: 20 май 2014

"друг хорър фен" - а на мен ми омръзна от хора като теб, които постоянно плюят насам и натам, вместо да си траят и просто да не коментират неща, които не харесват.

от друг хорър фен / дата: 20 май 2014

Робърт Чеймбърс е известен единственно с "Кралят в жълто". Бил оказал влияние на Лъвкрафт или някой друг. Прави ли го това голям писател? Не. Разказите са средна ръка, не са еталон в жанра. Факт. Дори и да е гений какво от това. Разказите не оставиха трайна следа в съзнанието ми. Това какво - превръща ме във враг с партиен билет? Омръзна ми от прехвалени писатели и книги.

от Валентин / дата: 19 май 2014

Като гледам, тези с отрицателните коментари и идея си нямат кой е Робърт Чеймбърс, обаче тръгнали да плюят, ей така, за спорта. За тези, които са по-навътре в жанра авторът няма нужда от реклама, аз лично чакам някой да преведе тази книга от 2002 година.

от Хорър фен / дата: 19 май 2014

Когато някой не може да издаде по-хубава книга от някой друг почва да намира косури на книгата на последният.

Сега в момента много хора ги е яд че не са се сетили първи да издадат толкова силна книга без права залегнала в основата на хитов американски сериал и повлияла на цялата поп култура след излизането си през 1895 г.

Кралят в жълто е най-страшната и въздействаща хорър книга която съм чел през целият си съзнателен живот. Факт. Приемете го.

от наблюдаващ / дата: 19 май 2014

За автора - абсолютно неизвестен в България до този момент и доколкото разбра тези разкази са най-доброто което е написал.

За разказите - нелоши разкази, но винаги ще ги свързвам със сериала True Detective. Ако се подлъже човек по масираната реклама на книгата, по блоговете, ще остане излъган. Признавам, че аз се подлъгах - очаквах нещо досто страховито. Няма да сравнявам с Лъвкрафт, обаче Едгар Алън По има по-страховити неща от "Кралят в жълто". Това е лично мнение.

Коментарът е редактиран от администратор.

от В нормални условия... / дата: 19 май 2014

... разбирай в повечето държави, никой почти не се интересува кой е издателят, т. е. кой притежава издателството и парите, с които работи. (А той е нормално да работи с парите, които изкарва от продажбата на книгите, които е произвел.) Може издателството да се казва "Иван Петров", а сега издател да е внук му, а може да се казва "Марс", пък да се притежава от крехка жена. Марката обаче е важна: "Това издателство прави интересни книги, добре преведени, добре редактирани, добре изчетени, добре оформени и добре изработени полиграфически. На него може да се разчита." Като не го прави, марката му няма да е авторитетна, това е. Всичко друго е мода - сексове, мексове, и вампири, таласъми танцуват по налъми. :-)

Гледайте по-спокойно на нещата и бъдете рахат.

от До Пушилката / дата: 19 май 2014

Издатели, както и колбасари, както и модисти, както и инженери, както и в други професии, има всякакви. Субсидии - само тези, които се врат там, където дават пари, и после издават с тях каквото им падне. Ежби - според човека, като с професиите. Всичко се познава по продукта, който дават. Така се печели и доверие, и читатели, и провали. Случва се и издателят да възлага надежди на хубава книга, обаче тя да не отлепи изобщо, а иначе наистина хубава. Вкусовете и интересите са разнообразно нещо и не винаги са предвидими.

Всеки да си работи и да си издава съвестно каквито книги са му по душа или по търговски усет, а читателите да си избират, друг начин няма.

от Пушилката е излишна / дата: 19 май 2014

Оставете момчетата да работят.
Нека опитат.

Книгоиздаването има нужда от свежа кръв.
"Старите" издатели - при целия им опит, - са износени от ежби и разглезени от субсидии.

от наблюдаващ / дата: 19 май 2014

#росен-росен - виноват. взех си бележка и си посипах главата с пепел

Коментарът е редактиран от администратор.

от Росен-росен / дата: 19 май 2014

наблюдаващ, не е лошо да си гледаш в кавиатурата, когато пишеш. Много помага.

Говорете за книгите и тяхното изпълнение.

Коментарът е редактиран от администратор.

от В началото на ХХ век... / дата: 19 май 2014

... излязох на покупки и по Раковски срещнах Иван Вазов, който отиваше към Писателското кафене. Изглеждаше ми нещо умислен. Попитах го дали не го тревожи нещо и той ми отговори, че се чуди и се надява скоро да се намери издател, я Христо Г. Данов, я Т. Ф. Чипев, я Х. Блажев, който да издаде "Кралят в жълто". Тогава не го разбрах въобще, но сега ми става ясно какво е ми казвал. :-)

от Тук научих някои нови неща! / дата: 19 май 2014

Корицата е еднотонна, неотчетлива и неясна, картинката е любителска. Вътре не знам какво е. Дано да може да се чете. Темата е преизтъркана, но поне е класическа в областта на забавната литература.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Панайот Кючуков- Пацата до 18 / дата: 18 май 2014

Всеки с коеф. на интелигентност над 100 пункта си съставя сам мнение за това какво да чете. Само дебилите кибичат по разни интернет сайтове и чакат мнението на някой социопатен графоман за дадена книга.

от Ари / дата: 18 май 2014

Тази книга садържа ли " В двора на дракона"

от sgannn / дата: 18 май 2014

Наистина ли някой си мисли, че блог като Книголандия би могъл да оформи вкуса на който и да е уважаващ себе си читател в България? Сериозно? Подобно твърдение е огромно неуважение към хората, които обичат книгите.

Иначе пожелавам успех на новото издателство, но моля, без евтини номера!

от Ели Димитрова / дата: 18 май 2014

Страхотна книга, уникално издание, а и цената е добра.

от Ди Би / дата: 18 май 2014

Никой нищо не рекламира. Просто книгата е чудесна и отдавна бе очаквана на българският пазар. "Кралят в жълто" е емблематична за жанра на свръхестественият хорър книга, с много силни жанрови разкази, повлияли върху цялата световна хорър литература. И в успеха на новото издание няма нищо чудно, и във възторжените и нетърпеливи читателски коментари,това не са случайни хора на случайно място. Ако някой не вижда това, значи е сляп. Не е и съвпадение и факта, че единият от тях е автор и основател на най-популярният блог за книги в България. А в наши дни книжните блогове диктуват читателските вкусове и управляват пазара. Всичко това, взето заедно е достатъчно за да доведе до излизането на книга като "Кралят в жълто" която да бъде очаквана и коментирана с много по-голям интерес отколкото продукцията на конкуренцията, която в България вместо да работи над себе си гледа в чужди паници и много обича да дава съвети отстрани. Но това време вече мина, ще останат само най-добрите. Дарвин, естественият отбор и читателите ще решат кои са най-добрите издателства.
Коментарът е редактиран от администратор.

от sgannn / дата: 18 май 2014

Сериозно - доста е неуважително за читателите когато издателствата "реламират" книгите си по този елементарен начин...

от sgannn / дата: 18 май 2014

Това ново издателство да не е инвестирало в трол отдел? :)

от В Двора на Дракула / дата: 18 май 2014

Много силна книга. Не можах да я оставя. Цяла нощ съм сънувал кошмари след като прочетох "В двора на Дракона". "Реставраторът на Репутации" също е много силен разказ. Хареса ми и "Маската", и Дийн Кунц не би се справил по-добре. Като цяло сборникът кърти. Робърт Чеймбърс е истинският Крал - Крал в Жълто на Ужаса. След тази книга и Лъвкрафт, и Кинг, и Баркър ми бледнеят. Те са просто едни бездарни джуджета на фона на Краля в Жълто. Каркоса също е невероятно брутално място. Не случайно в сериала Тру Детектив са използвали това място като важно място за убийствата на деца и портал към измеренията.

от Черната девица / дата: 18 май 2014

Имам въпрос към Draven, Malazan: понеже досега доста адекватни твои включвания съм засичала тук, би ли споделил какво мислиш за "Кралят в жълто"? Аз вече си купих книгата, така или иначе, ще я подхвана тези дни, но просто ми е интересно мнението ти. :)

от Владислав / дата: 17 май 2014

Като гледам коментарите на втория ден от излизането на книгата, скоро ще трябва да се печатат нови бройки.

от Дан Симънс / дата: 17 май 2014

Невероятен старт на преводната литература за младото издателство.
Подобен ход бе дързък, смел и неочакван - само нестандартно мислещи и оригинално настроени специалисти по книгоиздаване с доказан професионален опит можеха да предприемат подобна стъпка и да представят Чеймбърс в пълния му блясък на български. Макар че някои от разказите са излизали, едва сега можем да се насладим на 'Краля в Жълто' в пълният му блясък. Какво от това, че е заел Каркоса от Амвруос Биърс? И Лъвкрафт е заел много от Краля в Жълто за своя Ктулу и Кинг е заел от него за своя Рандъл Флаг? Не може да се съди по такива принципи за величието на автор като Чеймбърс. Даже и Реймънд Чандлър има книга по Краля в Жълто което доказва силата на непреходният класически хорър.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Draven, Malazan / дата: 17 май 2014

True detective, човече, да кажеш, че не струва книгата, повлияла толкова на Хауърд Лъвкрафт... Ето затова напоследък гледам да не чета ревюта и коментари на каквито и да било книги в нета. Положението е отчайващо зле.

от P. / дата: 17 май 2014

Дето крещят по мачовете-давай нащееееееее! Ама то хвалби, то чудо...личи си замахът на едно ново и проспериращо издателство. И така-давай наще...

от Панчев / дата: 17 май 2014

Това е може би най-добрия класически хорър сборник излизал в България...
Геният на Робърт Чеймбърс блести от всяка страница на това забележително и необходимо задължително издание!
Благодарение на тази книга открих новото си любимо издателство.
Благодаря Ви, Дежа Бук!

от Труман / дата: 16 май 2014

Наистина похвално издание.

от Възхитен / дата: 16 май 2014

Страхотен превод на Радин Григоров, успял е да предаде класическия стил на Чеймбърс в пълното му богатство!

от Име / дата: 16 май 2014

Брей, признателния читател, много ти е бърз процесорът, кога успя да е прочетеш, като излезе днес!
Добре, че поне някой (True detective) знае и друго освен сериалите :-)

от Признателен читател / дата: 16 май 2014

Книгата е страхотна, разказите са гениални, преводът е невероятен!
Най-накрая се намериха смели хора, които да издадат тази велика книга за целия хорър жанр! От тази книга тръгва всичко - и Лъвкрафт, и Кинг, и Баркър, и Кунц, и Симънс, и Лансдейл! Може да е прекалено кратка, и да е сборник разкази, и да е написана малко старовремски и тежко, но е истински шедьовър на мрака и хоръра! Докато четях "В двора на Дракона", най-добрия разказ в книгата, настръхнах и се сетих за най-зловещите сцени от книгите на Робърт Мак Камън. Страхотно е, че някой се е сетил да издаде тази велика книга. Това е новото ми любимо издателство след "Изток-Запад"!

от True detective / дата: 16 май 2014

Хахах - и "Дежа Бук" започнаха да издават книги без авторски права. Замислете се защо този памфлет не е бил издаван досега, при положение, че правата му отдавна са изтекли... Защото не струва. А въпросната Каркоса не е измислена от Чеймбърс, а от автора на "Речника на Сатаната" Амброуз Биърс.

от ДБ / дата: 16 май 2014

„Кралят в жълто“ е едно от основните вдъхновения за сериала True Detective, който напоследък набра огромна популярност у нас. Ако съдя по множеството ми познати и приятели, които започнаха да го гледат и не след дълго изпаднаха в някакво състояние на ступор, породено от гениалността му, бих казала, че владетелят на Каркоса се опитва да си спечели нови последователи и чрез други форми на изкуството. Признавам, че и на мен вече ми е доста любопитно да разбера как странните и наситени с атмосфера разкази на Чеймбърс са намерили мястото си в историята на двамата детективи, тръгнали по следите на извратен сериен убиец.Искрено се надявам „Кралят в жълто“ да намери своите верни читатели, тъй като това е първата преводна книга на новото българско издателство „Deja Book“ и една доста смела селекция, с която иначе едва ли щяхме да имаме удоволствието да се запознаем. Препоръчвам я на всеки фен на хоръра и мистериите, както и на онези, които ламтят за световно господство и търсят съдействието на зла сила, която да им помогне да го осъществят.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]