Хлебната сода - пепел от божествения огън

Автор: Росица Тодорова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 34

Издател Распер
Брой страници 108
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 132 грама
Размери 15x22
ISBN 9789543450435
Баркод 9789543450435
Категории Практическа и алтернативна медицина. Още..., Медицина за всеки, Книги

Содата е истински елексир за профилактика и лечение на рака, за лечение на алкохолизъм, за отказване от пушене, за лечение на всички видове наркомании и токсикомании. Тя извежда от организма оловото, кадмия, живака, талия, бария, бисмута и други тежки метали, извежда радиоактивните изотопи от организма, алкализира и разтваря всички вредни отложения в ставите, гръбначния стълб, камъните в черния дроб, бъбреците и жлъчния мехур. Очиства организма от отровни вещества, които той произвежда при раздразнение, злоба, ненавист, завист, съмнение, недоволство и други вредни чувства и мисли на човека.

Ключови думи: Топ 100 за 2015 година, ТОП 50 Нехудожествена литература 2016, Хеликон топ 200 2016, Топ 100 за 2016 година, Топ 30 Здраве 2016, Хитове до 10 лв., Хитове до 10 лв, Топ 50 за последните 10 години, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, ТОП 100 март 2010 - март 2020, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, ТОП 101 Нехудожествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Нехудожествена литература 2022

от Магдалена Манолова / дата: 24 апр 2022

Не съм чела книгата, но ще я закупя и прочета. За полезните свойства на содата разбрах от приятел, който я пие и е доволен. Каза ми да взема не обикновена хлебна сода, а без съдържание на алуминий. Пих я в продължение на 1 месец всеки ден сутрин на гладно в 300 мл. гореща вода като за чай и 30 минути след това не пия или ям нищо друго. Резултата е : спрях да пия алкохол и бира с която се наливах от години, намалих много цигарите от 10 на 1-2 дневно максимум, дори не ми се пуши изобщо, също така свалих 5 кг. без диети, дори имам апетит и ям повече, но предимно зеленчуци, плодове и ядки. Ставите не ме болят вече. Последно бях на инжекции Дипрофос. Пих само един месец и не знам дали трябва да продължа и за колко време?Дали е добре за стомаха?

от Администратор / дата: 20 авг 2021

Моля, запитвания за наличност да насочвате към e-mail: [email protected]

от НИКОЛАЙ ЦВЕТКОВ / дата: 20 авг 2021

ЗДРАВЕЙТЕ ! ИМАТЕ ЛИ В МОМЕНТА КНИГАТА "ХЛЕБНАТА СОДА ' ПЕПЕЛ ОТ БОЖЕСТВЕНИЯ ОГЪН: В НАЛИЧНОСТ ПРИ ВАС И КОГА Е УДОБНО ДА Я ВЗЕМА ,БЛАГОДАРЯ !

от Иван Чолаков / дата: 08 юни 2017

Тази книга буквално ми отвори очите! Четох и не вярвах, че е възможно с това обикновено средство, което струва стотинки, да се излекуват сериозни заболявания, включително и онкологични. Не зная дали е прав д-р Тулио Симончини, който твърди, че ракът е гъбичка кандида, но откакто използвам сода, по препоръките в книгата - половин чаена лъжичка в една чаша гореща вода на гладно, имам добро самочувствие и енергия да върша работата си в ежедневието. Вероятно защото содата подобрява филтриращата способност на бъбреците. ВСеки българин трябва да има тази книга в библиотеката си. Ще се учудите колко широко е приложението й.

от Ася Панайотова / дата: 23 май 2017

Аз съм фен на Елена Блаватска и Елена Рьорих. Тъй като зная много добре руски език - не съм сигурна дали произведенията на Е. рьорих ги има на български език, прочетох писмата й до нейни приятели и съратници. В едно от тях прочетох израза - Хлебната сода-пепел от божествения огън. Не ми беше много ясно какво означава той, но след като прочетох книгата "Хлебната сода - пепел от Божествения огън", разбрах същността му. Това обикновено вещество, което струва стотинки, е дадено на хората от боговете - Природата, за да могат всички да се лекуват и оздравяват. Содата за хляб алкализира организма, а в алкална среда не могат да живеят бактерии, вируси, ракови клетки и пр. Тя стимулира работата на много органи и системи, особено на бъбреците.
Коментарът е редактиран от администратор.

от д-р Иван Механджийски / дата: 26 апр 2017

Преди време гледах едно видео-интервю с италианския лекар Тулио Симончини, в което той обясняваше как лекува болни от рак на белия дроб пациенти с инжектиране на разтвор от сода бикарбонат. Тогава се заинтересувах от този продукт и бях изумен, че още миналия век медици са знаели за свойствата й да алкализира организма и по този начин да премахва условията за развитието на бактерии, вируси, включително и ракови клетки. Бях приятно изненадан, когато в една книжна борса открих тази книга на распер. Радвам се, че на българския пазар се появяват толкова полезни книги. Съветът ми към издателството е да отминават с безразличие "плюнките" във форума. Личи огромната злоба на коментиращите, вероятно са ваши конкуренти!

от Мима Дончева / дата: 19 апр 2017

Искам да кажа нещо на коментиралите 1,2, 3, 4 и 5. Много злоба сте набрали! Вземете се в ръце и си прочистете черния дроб, защото негативизмът ви означава, че този орган е силно замърсен - много сте яли и пили! Отричате с лекота, включително трудовете на Елена Рьорих и велики медици на ХХ век! Нима интелектът ви е толкова голям, че да отричате основни положения в тях?! И понеже отговорът е "не", вашите коментари си остават за ваша сметка! Мисля, че дори не сте прочели книгата. На Георги - ще кажа, че книгата на Распер и на У. Саянова нямат нищо общо помежду си. Затова съветът ми е - преди да твърдите нещо, първо се научете да четете, анализирате, сравнявате и тогава дайте аргументиран отговор. Явно сте от издателства - конкуренти на распер. Пак ви повтарям - очистете и алкализирайте организма си, защото отровите, които бълвате, ще се отразят - ако вече не са се отразили на здравето ви, освен това според основните закони на кармата, вече сте си заработили твърде лоша карма с неприятни последици. Бъдете здрави!

от Дима Карагеоргиева / дата: 19 апр 2017

Напоследък е много актуална темата за алкализирането на организма. Д-р Варбург още през 30-те години на миналия век написал, че вкиселяването на организма създава условия за болести - чрез бактерии, вируси, гъбички, ракови клетки и др. Тази книга на распер първо ми отвори очите за това как да алкализирам организма си - половин чаена лъжичка сода, разтворена в топла вода, изпита сутрин на гладно, и второ ме накара да променя коренно храненето си с алкални храни. Распер има още две книги - Чудото на алкалното хранене и Алкалните храни. Винаги съм мислела, че човешкият организъм може да се лекува с най-обикновени, простички средства - каквато е хлебната сода. Да, наистина боговете или висшите сили с този обикновен продукт са дали възможност на всички хора да се лекуват от най-сериозните болести. Откакто пия сода по горната рецепта, се чувствам добре. От години имам бъбречна недостатъчност и действително содата ми помага да подобря функционирането на бъбреците си.

от Съни Парушев / дата: 25 мар 2017

Не знаех, че този обикновен продукт има толкова лечебни свойства и може да лекува дори рак. Прочетох внимателно публикуваните в книгата писма на Елена Рьорих, в които се посочват рецепти, които са й помагали при много болести. Не мога да не вярвам на светило с такъв калибър като нея. Тя е права, като твърди, че боговете, или природата, са дали на всеки човек възможност да се лекува наистина с това обикновено средство. опитвам се да разбера същността на бикарбонатната система в организма, но все още не съм наясно. Не ми достига медицинско образование. Но книгата е полезна. Нека всеки българин да я има в библиотеката си. Най-малкото за да използва препоръката за алкалазирането на организма - половин-една чаена лъжичка сода, разтворена в една чаша вода, всяка сутрин на гладно.

от Мария Михайлова / дата: 10 окт 2016

Преди няколко седмици прочетох една статия, в която имаше твърдение, че в организма на днешния човек силно е спаднало нивото на карбонатите, които са преграда за много вируси, бактерии, включително и онкологични причинители. Тъй като хлебната сода е карбонат, това означава, че приемането й, както призовава книгата "Хлебната сода: пепел от Божествения огън", е правилно и здравословно. Започнах да пия по половин лъжичка от нея, всеки ден, на гладно, с малко топла вода и се чувствам превъзходно - изчезнаха болките в ставите и бъбреците, имам добър тонус и работоспособност. Затова горещо ви препоръчвам тази книга. Няма да съжалявате!

от Станимир Янков / дата: 19 сеп 2016

Проучих много материали за алкализирането на организма и алкалните храни, които са много важни за здравето ни. В тази насока книгата Хлебната сода-пепел от божествения огън, може да помогне на читателите да вникнат в същността на този процес, койко както се оказва, е открит още през 30-те години. Бях изненадан, че това евтино вещество, на което почти не обръщаме внимание, се оказа такъв помощник в толкова много заболявания, включително и рак. Горещо я препоръчвам.

от Дончо Димитров / дата: 15 сеп 2016

С годините постепенно ми се раждаше мисълта, че може би боговете са дали на хората някакво вещество - съвсем обикновено и евтино, с което да могат да лекуват всякакви болести - от най-лекиет до най-сериозните. Когато прочетох тази книга, разбрах, че това вещество е хлебната сода. Но се изненадах колко много лечебни свойства има, освен че потушава нашия вкиселен от неправилното хранене организъм. Поставям си и задачата да прочета някои книги на Елена Рьорих, който казва, че "хлебната сода е пепел от Божествения огън".

от Кремена Сандалска / дата: 08 сеп 2016

Един мой близък се разболя от бъбречна недостатъчност. Тъй като много се тревожа за него, го помолих да надникна в последната му епикриза. Изчетох всичко от край до край и бях много изненадана, че лекарят препоръчваше през ден моят роднина да изпива по половин чаена лъжичка хлебна сода, разтворена в една чаша вода. Стана ми ясно, че и медиците са наясно колко е важна содата за хляб за бъбреците и целия организъм чрез алкализирането на кръвта и неутрализирането на киселините. След това си купих и двете книги за содата на това издателство и получих научно обяснение на биохимичните процеси в човешкия организъм, когато употребява това чудно вещество. Надявам се тази книга да помогне и на други хора.

от Стояна Узунска / дата: 02 сеп 2016

Впечатлена съм от книгата. Най-вече от факта, че това евтино вещество, което присъства във всеки дом, лекува толкова болести, включително и рак. В нея е обяснено по научен начин как тя въздейста върху системите в организма и това звучи аргументирано. Освен това тази книга ме накара да се обърна към трудовете на Елена Рьорих, която нарича хлебната сода "пепел от Божествения огън"; от нета извадих няколко нейни книги и дано да ми стигне времето да прочета поне книгите от "Живата етика". Горещо ви препоръчвам тази книга; някой ден тя може да ви помогне.

от Галин Момчев / дата: 04 авг 2016

Когато прочетох тази книга и разбрах, че това обикновено вещество, което го има във всяка кухня, е съставка на кръвната плазма, започнах по-подробно да изучавам рН на кръвта и другите течности в организма, киселинно-алкалното равновесие; прочетох книгите за алкалното хранене - Алкалните храни и Чудото на алкалното хранене и почувствах все едно че някой ми отвори вълшебен прозорец към забравени знания. научих, че хлебната сода - натриевият бикарбонат е нужен на нашето тяло както натриевия хлорид. В книгата са публикувани и някои писма на теософката Елена Рьорих, от едно от тях авторите са взели заглавието на книгата си. Сега си поставям задачата да изуча и това учение, което може да ми даде нови знания за човешкото здраве.

от Марин Петрински / дата: 29 юли 2016

Бях чувал оттук оттам, че содата е много полезен продукт, но се отнасях с недоверие към чутото. Купих книгата и я изчетох от край докрай. Изненадата ми беше огромна, дори се зашеметих. Как е възможно да има толкова много лечебни свойства: освен очистването на организма и помощта й в лечението на онкологията, но дори отслабване, скъсване на зависимости като алкохолизъм, пушене, наркомания, токсикомания и очистване от отровите, образувани от нашите лоши мисли, гняв, завист и пр. Тази книга ме подтиква да започна да пия сода с топла вода всяка сутрин. Толкова е лесен този метод. Ако има ефект, отново ще споделя мнението си.

от Катя Симидчийска / дата: 24 юли 2016

Купих книгата от едно изложение в Бургас. Ако трябва да бъда честна, не вярвах, че ще се впечатля, но се оказа, че тази книга е откритие за мен. Успях с усилие да разбера какъв е точно механизмът на въздействието на содата върху организма, макар че докрай все още не ми е ясно. Ще се постарая да потърся още информация по въпроса за алкализирането на организма. Препоръчвам ви книгата като много полезно и практично четиво, което ще ви даде съвет как да използвате содата, за да неутрализирате силното вкиселяване в организма си. Много ми хареса заглавието на книгата: хлебната сода - пепел от божествения огън. Елена Рьорих го е казала много поетично.

от Григор Самодумов / дата: 14 юли 2016

Прочетох мненията на форумците и се възмутих страшно! Защо са тези плювки?! Какво искате да кажете с тях - липсва ви култура на писане и общуване. Уважвайте труда на издателите и писателите! Изказвайте мнението си културно и учтиво, а не плюйте и хулете! Според мен тези мнения са изхрачени от някой конкурент на издателите! Дано да не им се налага да търсят спасение...

от Милена Стойкова / дата: 14 юли 2016

В нета постоянно циркулира информация за лечебните свойства на содата за хляб; дълго време не се интересувах от тези материали, но от една книжарница си купих две книги за хлебната сода (Хлебната сода - пепел от божествения огън, и Още за хлебната сода и лечението на рак), за да разбера какво чак толкова я хвалят като "универсално" лечебно средство. Действително двете книги буквално ме изненадаха. Успях да вникна в биохимичните процеси, които содата за хляб предизвиква в организма - че натриевият хидрокарбонат е съставка на кръвната плазма, че постоянната му употр*** възстановява киселинно-алкалното равновесие, че помага да се съхрани калият в организма, който е много важен за сърдечните болести и пр. Наистина висшите сили, или Бог, или както още го наричат, са дали на човека едно почти нищо неструващо средство, с което да се лекуват почти всичките болести, включително диабет и рак. Да са живи и здрави издателите, че ни отвориха очите за този ценен продукт.

от Калина Кирилова / дата: 09 мар 2016

Отлична книга, настолно четиво! Много полезна.

от Колев / дата: 08 мар 2016

До коментар 4. Не разбирам вашия израз "Нищо от Распер не работи". Какво трябва "да работи" в едно издателство. Ние не сме лечебно заведение, не лекуваме, а събираме и поднасяме полезна и практична информация на читателите. Нашите сътрудници събират информацията частица по частица от необозримия информационен материал - наш и чужд. Помогнали сме на много хора. Но има и объркани като вас, които не знаят точно какво са искали да кажат.

от Стоянович / дата: 06 мар 2016

До коментар 1. Един много голям световен поет беше казал: "Хвалу и клевету приемли равнодушно и не оспоривай глупца!"

от Кременлиев / дата: 05 мар 2016

До Георги. Има много книги за лечението със сода; някои издатели вече копират и темите ни.

от Кременлиев / дата: 05 мар 2016

До коментар 3. Нямам намерение да ви оборвам. Твърдението за лечебната сила на содата не сме измислили ние. Това е опитът на теософите, събран в десетките им книги, като Е. Блаватска, Е. Рьорих и др. Потрудете се и четете! Вашите "фентъзи-задявки" не намаляват значението на книгата. Невежеството и неинформираността са си ваш проблем.

от Кременлиев / дата: 05 мар 2016

До коментар 4. Моля за вашите аргументи за твърдението "нищо от Распер не работи". Познавате ли нашите книги?! Те имат практическа насоченост и са търсени. Във вашия коментар няма нищо друго освен дребнаво заяждане. Истинският читател и фен на книгите не се изразява по този начин.

от Кременлиев / дата: 05 мар 2016

До Георги. Да видях книгата на У. Саянова. Но нейното заглавие е "Лечебната сода: пепел от Божествения огън", както виждате различно е. Прочетох анонсите за нея - структурирана е по друг начин, с много по-малко информация от книгата на нашето издателство.

от Кременлиев / дата: 05 мар 2016

До Митова. Напълно е възможно в книгата да е допусната грешка. Но вие можете в нета да намерите таблицата с киселинните и алкалните продукти и да си изясните дали сушените сливи и овесът са киселинни или алкализиращи. Според някои източници сушените сини сливи са слабо алкализиращи организма, овесът като общо понятие в някои източници се определя като средно закиселяващ. Но трябва да е ясно, че киселинността или алкалността зависят и от начина на приготвяне и от химическата обработка. В различните източници алкалността и киселинността на продуктите е различна. В някакъв период от време рН=8 не е опасен, но правилната норма на рН=7,365 (слабо алкална) трябва задължително да се поддържа за добро здраве. Имам една молба към вас, ако искате да звучите квалифицирано, се старайте да пишете без граматически грешки. Хубаво е, че сте хванали нашата, но като цяло книгата е полезна и нашата информация е помогнала на много хора.

от Иванов / дата: 05 мар 2016

До коментар 5. Георги. Ако бяхте прочели книгата, щяхте да разберете, че заглавието е взето от писмо на Елена Рьорих; точно тя нарича хлебната сода - "пепел от Божествения огън". Книгата "Хлебната сода - пепел от Божествения огън" е написана на базата на обработката на огромен информационен блок, с материали основно от чужди автори, влючително и "Живата етика". Ще проверя дали има на руски език такъв автор и книга.

от Митова / дата: 10 яну 2016

В разделът Киселинни продукти е посочено:сухи сини сливи и овес, а в разделът Продукти, които алкализират организма, същите пак са посочени. Коя е истината и как да имам доверие на всичко написано?Не ми стана ясно, ако алкалността се повиши до 8 става ли опасно? Ако авторката може да ми отговори, предварително й благодаря!

от Георги / дата: 05 фев 2015

Интересно, но попаднах на същото заглавие в руски вариант от авторката Ульяна Саянова, издадено през 2005 година. Съдържанието и броят на страниците изглеждат доста идентични...
http://Линкът е изтрит от администратор.

от Costing Mechanic / дата: 03 ное 2014

Нищо от "Распер" не работи. Няма такъв безумен талашит просто...

от Г-н Съмняващ се и Удивен! / дата: 06 авг 2013

Награда за фентъзи?!! Как бе? Недей подрива надеждата на болните!
Но от друга страна, жалко ако е така...
Тогава Mr. Friction , предложи нещо друго, което наистина работи!

от Надежда / дата: 13 окт 2012

Тази книга е лековита
Излекувах се от рак с нея

от Mr. Friction / дата: 12 окт 2012

Книгата е носител на призовете Хюго, Небюла и Световна награда за фентъзи.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Вероятно малко хора са чували за лечебните свойства на натриевия бикарбонат или както го наричаме в ежедневието си – хлебна сода.
В тази компактна книжка са представени факти, свързани с този еликсир. Содата се бори ефективно с редица заболявания. Служи като добър помощник в медицината, козметиката, домакинството и др. 


Содата е полезно средство, затова не се страхувайте да я употребявате!


А как – ще научите от книгата на Росица Тодорова.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен

Разбрах

Сайтът използва „бисквитки“ (cookies) за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Ако останете тук, приемаме, че се съгласявате с употребата на „бисквитки“ (cookies). Прочети