Петдесет нюанса освободени

Автор: Е Л Джеймс

Коментари: 41

Издател Бард
Брой страници 704
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 466 грама
Размери 14x20
ISBN 9789546553430
Баркод 9789546553430
Категории Секс, еротика, Книги

“Кулминация на най-горещата трилогия на десетилетието!”
Ню Йорк Таймс

„Петдесет нюанса" създаде нова културна вълна, която отнесе всички табута и освободи желанията на жените!

Правата за филмирането на трилогията са закупени от Юнивърсъл Пикчърс.

Когато неопитната Анастейжа Стийл среща властния и поразителен Крисчън Грей, между тях пламва чувствен романс, който ще преобърне живота им. Шокирана, заинтригувана и накрая отблъсната от странните му еротични наклонности, Ана настоява за по-дълбоко обвързване. Решен да я задържи, Крисчън се съгласява.
Сега двамата имат всичко – любов, страст, интимност, богатство и целия живот пред себе си. Но Ана знае, че няма да е лесно да обича своя господин Петдесет нюанса, а връзката им ще ги изправи пред предзвикателства, за които не са подозирали. Ще се наложи Ана да свикне с разточителния стил на живот на Крисчън, без да пожертва своята индивидуалност. А Крисчън ще трябва да преодолее нуждата си от контрол и да пребори демоните от мъчителното си минало.
И когато изглежда, че двамата заедно ще преодолеят всички пречки, лошият късмет, злобата и съдбата ще се обединят, за да сбъднат най-дълбоките страхове на Ана.

Ключови думи: Популярни бестселъри, Горещи страсти, Топ 50 за последните 10 години, Книги-филми, Очаквани книги-филми през 2018, Любовта е страст, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, ТОП 100 март 2010 - март 2020, Време за любима книга, ТОП 101 Художествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, Черен петък, Горещи страсти през зимата

от Ида / дата: 25 юли 2018

Нека не бъдем високомерни и лицемерни - и най-интелигентния човек притежава инстинкти и нагони.Колкото са по-подтискани ,толкова по-жестоко си отмъщава природата му с депресии и т.н.Ако ви се чете такъв тип литература - четете и не се срамувайте...

от trustno1 / дата: 06 май 2017

Коментарът е изтрит от администратор.

от Ани / дата: 06 май 2017

Книгата е страхотна, стига човек да може да разбере същността й! Тези, които само разбират порнографията и явно я четат за нея, много ясно, че нищо няма да разберат от нея!

от Александра / дата: 02 ное 2016

Ренета, нещо си се сбъркала май. Веднъж си въодушевена за книгата, веднъж си отвратена, и ти не знаеш като гледам. И престани да копи-пействащ един същ коментар, не е толко умен и оригинален, че да го разпространяваш чак толкова.

от Ренета / дата: 19 апр 2015

Направи ми впечатление, че когато гласувах с много слаба книга, звездичките станаха от три на четири! Не знам на какъв принцип е гласуването, но тук специално рейтинга трябваше не да се покачи, а да падне с моето гласуване! Затова ставам вече предубедена към показаните звездички на книгите. Човек просто трябва да чете и сам да си вади изводите за книгите.

от Ренета / дата: 19 апр 2015

Клиширана история, чела съм много по-добри еротични романи. Този не предизвика никакъв интерес в мен, дори ме отврати с изразите си и липсата на любов. Поне да бяха описани по пълнокръвно образите на героите и чувствата им, а те са представени схематично. Книгата е 500 страници, запълнени с напълно безсмислени ситуации и липса на чувства.

от Иван Генов / дата: 30 мар 2015

Опитах да прочета нещо от тази серия ... Нищо не излиза, чисто комерсиална и елементарна графомания за пари ... Да я чете, който иска и не го казвам от снобизъм.

от ккккккккккк / дата: 09 мар 2015

СПОЙЛЕР


Наистина има хора които не разбират смисъла на тази трилогия. Тя не е само секс както си мислят всички още преди да са прочели за какво става на въпрос. Аз прочетох книгите и наистина описанията са достаа но наистина много ми харесаха. Отначало Крисчън е мрачен и изолиран но след като среща ана всичко се променя в края на първата книга те се разделят защото той я наранява,във втората се събират,дори той и признава че я обича.Женят се. Във третата книга дори ана забременява. Това не се харесва много на крисчън но..... Дори имат и второ бебе. Така че не е само секс както казват мноого хора. Дори и във филма няма чак толкова много,въпреки че очаквах да има много повече от това.

от Заза / дата: 03 мар 2015

Коментаръ е изтрит от администратор.

от Kalina Sotirova / дата: 25 фев 2015

Според мен, май никой от вас не е разбрал същността на романа. Вярно пълен е със секс....груб секс. Но зад маската на всичкия този лукс, на цялото това наказване с камшици и жажда за власт, се крие друго. Един мъж, който още в ранна детска възраст е бил лишен от детство и чието детство е било изпълнено с насилие е избрал живот изолиран от другите. Крисчън Грей не допуска никой близо до себе си, мисли, че няма сърце. На пръв поглед той е студен, мрачен, в погледа му има нещо зловещо. Само човек, който е чел и трите части ще разбере, че всъщност този мъж може да бъде пречупен. Тази трудна задача се пада на Анастейжа Стийл. Романтична, нежна, девствена, неопитна и дръзка - всичко това обърква Крисчън още в мига, в който се виждат за първи път. Тя не се интересува от парите му, не иска да бъде покровителствена и да живее в лукса, който той й предлага. Тя предпочита независимостта и се дразни, когато той иска тя да живее без да работи и да се наслаждава на парите му. Впечатлен е от това, че тя е все още девствена, че няма опит...в нищо от това, което той има. Моментът, в който осъзнава, че не иска да я наранява е последната сцена, когато той я пребива с колана. Тя го напуска, а той остава стъписан от факта, че наистина съжалява че го е направил. Той осъзнава, че обича Ана. Начинът, по който тя подхожад, разбирането й за това какъв е бил живота му, търпението, което проявява - всичко това го обърква. Чуди й се как още е с него и как е възможно да го обича. Той я защитава, слага света в краката й ( хм...дали в днешно време има такива мъже ). На каря на тази история, двамата имат деца и са озъзнали колко време им е било нужно. Крисчън е създал семейството, което е нямал. Вече не са му нужни всички онези камшици, нагайки, белезници, въжета и т.н. Той е щастлив и осъзнава, че точно това му е липсвало.
Гледах филма преди да съм чела пъвата част и след това реших да започна да чета от вторта книга. Прочетох и третата, и реших отново да прочета романа. Само че този път започнах от първата книга. Сега, слеед като прочетох трилогията разбирам, че съм направила добър избор с този роман. За да разбереш такъв роман обаче, трябва да четеш между редовете.

от съвет / дата: 25 фев 2015

боже колко хора имат неосъществени порно желания и тук коментиращите. Заитересувах се и позачетох книгата , пълен боклук . Маркиз дю Сад поразкрасен и в съвременна обстановка .Накакъв ремейк , книгата издиша , сцените се повтарят . Истински порно роман. За филма не ща и да го гледам. Не съм воайор . По достоен порно роман в нашата обстановка е Наташа Блядка като агент на КГБ сексуален .
от Кама Сутра започват еротичните романи , който не я чел да чете , по практична и здравословна е

от Ивелина / дата: 17 фев 2015

И трите книги ми допаднаха

от Катерина Стоянова / дата: 23 ное 2014

Книгата ми хареса. Макар да не съм почитателка на любовните или еротични романи. В нея има много страст и е без значение дали отговаря на някакви литературни еталони. По-скоро бих я нарекла '50 нюанса женска сексуалност". Съжалявам, че намирам други такива книги.

от Илияна / дата: 19 юли 2014

Всеки си има мнение по въпроса! Но не мога да разбера какво толкова оплювате книгата?... Г-н Узунов мога да ви уведомя, че имам сериозен приятел от вече три години и прекрасен сексуален живот.. Това че искам да прочета един от най-хубавите романи излизали в последно време не знаех, че ме прави незадоволена?... И аз не чета никакви си ужаси и фентъзи и са пълни измислици за мен, но не ходя да оплювам пишейки коментари под такъв жанр книги.. Смешни сте като почнете така!! Всеки сам избира какво иска да прочете и какво му харесва.. Начетох се на негативните коментари и останах възмутена... Книгата е супер за хората, които не са я чели и си падат по такъв жанр книги силно я препоръчвам!!!

от Безпристрастен / дата: 01 сеп 2013

Не съм Администраторът. Но много ми се иска да се обърна към всички. Чета мненията за тази и други книги. За някои са по няколко, за други са по няколкостотин. Но не помагат на Търсещия да прецени бива ли я книгата или не. Или е мого охулена, или обратното. В почти всички случаи обаче без никакви аргументи. Ако преобладават критичните мнения, почитателита ги обявяват за зложелателни. Ако преобладават хвалебствените, съм прочитал, че авторът и роднините му здраво го разхвалват, за да му вдигнат продажбите. Но нито едните, нито другите представят конкретни аргументи.
И това ме кара да се обърна към всички ви (не само коментиращите този роман, а и други) не ви ли се иска да има един сайт или вестник с реална и обоснована критика, а не платена – за литература, кино, театър и др.? Да отсява зърното от плявата и да служи за ориентир на интересуващите се? Защото отдавна „такова животно няма”! ТОВА Е ВЪПРОСЪТ! Можем да започнем сами, като пишем по-аргументирани оценки. Или пък не можем, защото не всеки читател е анализатор. Той или харесва, или не харесва и толкоз. Но май на всички ни трябва някакво такова МЯСТО.
Та така... какво мислите?

от Pavlina / дата: 11 юли 2013

Не мога да разбера защо книгите които са писани за любов, а следователно и за секс( акт който би следвал ако двама човека най- малкото се харесват) се считат за порнографски, нисши и прочее... трябва да сме закостенели и да се хвърляме на живо да го изживяваме ами хората, които не могат, а искат да усетят интимност дори и косвено??! Ами чети си и нещо друго, но се развличай, дерзай с по- леки и ненатоварващи книги защо трябва всички да четем философия или история(нямам нищо против двете все пак ги следвам), но просто за отпускане :))) не съм я чела, но ще я прочета :)))

от АННА БЪЛАША / дата: 19 мар 2013

В интерес на истината тази я прочетох най-бавно. Отне ми седмица!!! Хубава е, но определено това беше частта, в която Анастасия ми беше най-неприятна! Толкова голяма мания за независимост, а същевременно адски зависима и честно казано - да и таковам на претенциите! :))) След всички прочетени книги, обаче, ми стана ясно едно нещо - мъжа ми има нова задача - Aim to please as Mr. 50 shades of fu**ed up! хаха

от nina / дата: 10 мар 2013

много са хубави книгите

от Dimitrina / дата: 10 фев 2013

И трите части ми харесаха, наистина не се натоварва човек като ги чете,единствено са малко повечко разтъкани

от М.Петкова / дата: 15 яну 2013

10х за тази книга. Много хубаво се отпочива с нея.

от Диана / дата: 10 яну 2013

До Василена: на всички ни се изясни преди половин година, че по изисквание на Е Л Джеймс, заглавието трябва да бъде преведено буквало, без абсолютно никакви интерпретации, промени, лица, цайси, щори и така нататък, както и грей да е преведено като цвят, както и да не се превеждат имената на герите по друг начин, освен както ще се произнасят във филма. Анджелина Джоли не е Ангелинка. Или бъркам. Направи си труда ако назнайваш други езици да видиш как е преведено в цял свят, пък тогава се оплачи ако искаш на Е Л Джеймс, По нейно изискване името й се изписва без точки, заглавието на книгата е брандирано и е и фирма. Все едно да преведеш Фолксваген като Кола за народа. На който му харесва - да я чете, на който не му харесва да не чете. Чак пък и налагате менния на хората дали да си я купят, ама тя пак е изчерпана. Големите усилия на сума народ да определят книгата като боклук доведе само до едно - стана най-продаваната книга в България за миналата година. И не само там.

от Татяна / дата: 10 яну 2013

Не съм съгласна с Веси. Тъй като книгата е американска, а те използват думите разговорно, заглавието трябва да бъде "50-те цаиса на Грей"!

от Веси / дата: 10 яну 2013

Аз пък смятам, че заглавието трябва да е "50-те щори на Грей". Всеки друг превод е безобразие!

от Татяна / дата: 10 яну 2013

Не познавам преводача, не защитавам и издателите! Не съм се докосвала до трилогията и не смятам да го правя, но коментарът на Василена потресе мен!
Как не се спряхте с недоносените си коментари? Как всички в тази страна ви закърмиха на английски език? Откъде се извъдихте такива лингвисти?
Василенче, книгата е написана на английски език и заглавието й е преведено на български от хора с поне малко повече опит и знания от теб. Ако не беше така, нямаше да им се възложи тази задача. Защо не си сложите училищното образование под дюшека и не си кротувате? Явно погледът ви не стига по-далече от него? Този буквализъм може би е вървял в часовете по английски, но за превод на художествено произведение се изисква повече въображение.

от Василена / дата: 10 яну 2013

Надявам се много хора да не се разочароват заради превода. Какви са тия нюанси, та чак освободени. На какъвто и език да погледнеш заглавието е 50 сенки. Просто съм потресена. Първо са 50те сенки на Грей, след това 50 по-тъмни сенки и това следва да е 50 освободени сенки.

от Фентъз / дата: 11 ное 2012

Ми сигурно е влизал, какво ви бърка ?!

от Aloysius Pendergast / дата: 10 окт 2012

М, уви, започва да ми се изяснява. Но какво пък, нищо не пречи да опитам и аз отново!
Ето един чудесен прочит на книгата:
http://линкът е изтрит от администратора

от към Aloysius Pendergast / дата: 09 окт 2012

Нали ти е ясен принципа на селективното допускане на мнения. Тоя линк дето са го оставили ще да е някоя роднина на някой тука. Бе издателства, дистрибори - мижай да те лажем, такава каша е, че и други нечистотии. Иначе за книгата към господин Узунов - вие в спалята на колежките си влизал си сте, че познавате така добре сексусалния им живот? Мъжете не харесват такива книги, защото отдавна са престанали да бъдат идеал в очите на жените си, И вината не е само в жената. Или интелектуалното ви ниво е твърде високо, за да четете за секс. Направо ви се чудя дали го правите с погнуса.

от Aloysius Pendergast / дата: 08 окт 2012

Прощавайте, аз ли се бъркам, или Хеликон не беше "платформа за препратки към други сайтове", както ми беше услужливо обяснено след изтриване на мой линк в коментар? Тук като гледам проблеми с коментара на Мария Стефанова от 29.09 няма, та явно това важи само, ако съдържанието на линка не се харесва на издателя и/или книжаря.

от Вил / дата: 07 окт 2012

Защо пък да е "плашещо тъпа" ?! На мен лично трилогията ми харесва и смятам,че е интересна. Това,че превода не е толкова добър е отделен въпрос!

от Николай Узунов / дата: 07 окт 2012

Хаххахахахаха, тази книга я прочетоха колежките ми, които са незадоволени. Явно липсата на партньор довежда до комерсиализирането на подобен род низки книги. Но, все пак в България има фолк, има плейметки, логичното допълнение за мозъчното развитие на българите е тази трилогия :)
Приятно четене на всички, които нямат сексуален живот!

от Към Каролина / дата: 02 окт 2012

За какво разкрепостяване говорим?! Та това си е чиста проба порнография!!!

от Мария Стефанова / дата: 29 сеп 2012

Тук е направена много добра рецензия на книгата - http://линкът е изтрит от администратора

от Лили / дата: 24 сеп 2012

Има ли happy end трилогията? :)

от Каролина / дата: 17 сеп 2012

Трилогията е много интересна и е предназначена за по-младата и по-разкрепостена част от хората. Много ясно че няма да я препоръчам на майка ми или баба ми.

от buba / дата: 16 сеп 2012

Вчера пуснах запитване в книжарници Ориндж и ми казаха, че на 14 я пускат за печат и ще я има в книжарниците от 17 :)

от Моника / дата: 15 сеп 2012

Да, вече е пусната по книжарниците! Книгата е невероятна! просто не мога да се откъсна от нея!

от Милена / дата: 14 сеп 2012

Има ли я вече книгата по книжарницата

от Мирена / дата: 14 сеп 2012

На 14 или 17 ще излезе? Стана ясно, че ще е по-рано от предварително обявената дата.

от Отчаян / дата: 04 сеп 2012

Плашещо тъпа трилогия.

от Ренета / дата: 01 сеп 2012

ДААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Вълнуващият финал на тази любовна история показва за пореден път, че човек открива себе си, когато намери истинската си половинка. Тогава и изглеждащите невъзможни препятствия стават преодолими пречки за двама души, които се обичат истински.

Кристина Бобева, Хеликон София - Славейков

След като се омъжва за богатия Крисчън Грей, Анастейжа разбира, че най-големият й страх е да не го загуби. Той е в състояние да я обърка и побърка за части от секундата, а тя обръща подредения му и контролиран свят с главата надолу.  Една книга за разкош, лични граници, секс и взаимоотношения на два различни свята. Съвременна приказка за Пепеляшка и още нещо...

Борислава Милева, клиент на Хеликон Шумен