Златният дъжд: Три мистерии от античността

Автор: Владимир Сунгарски
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Парадокс
Брой страници 484
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 697 грама
Размери 23x16
ISBN 9789545531279
Баркод 9789545531279
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

"Златният дъжд" съдържа три сюжетно свързани мини романа, които, повече или по-малко, принадлежат на криминалния жанр и чието действие се развива през 193 и 207 г. сл. Хр. в Рим, Антиохия, Александрия и Мемфис. Трите произведения оформят едно цяло, защото са тематично свързани и главните действащи лица са едни и същи.

ИМПЕРАТОР КОТРИКС -ЯНУАРИ - МАРТ, 193 Г. СА. ХР., РИМ. ПРЕТОРИАНСКИ ГВАРДЕЙЦИ ВИЛНЕЯТ В РИМ. ДОКАТО ИМПЕРА­ТОРСКИТЕ ГЛАВИ ПАДАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА.

Книгата описва един от най-бурните и скандални епизоди в исто­рията на Рим, когато се случва цяла поредица от държавни преврати и само за няколко месеца трима императори сядат на престола (Комод, Пертинакс, Дидий Юлиян). Това е разказ на очевидец и пряк участник в тези драматични събития и предлага интересен поглед към политическия живот в онези времена.

ДНИТЕ НА КИБЕЛА-22 МАРТ. 207 Г. СА.ХР.. РИМ.

СЕНАТОРСКИ СИН Е НАМЕРЕН УБИТ ПРЕД ДОМА СИ. СЛЕД КАТО Е ОГРАБИЛ ХРАМА НА ВЕЛИКАТА МАЙКА.

Тиберий, известен още и с прозвището си Крадеца на съкровища, при­ближен на императора Септимий Север, е натоварен с деликатното разследване на убийството на сенаторски син. Самият Тиберий решава да тръгне по стъпките на жертвата и на свой ред да проник­не в храма, в опит да попадне на загадъчния убиец. Разследването, обаче, претърпява няколко знаменателни обрата.

СИРЕНА-21 АВГУСТ. 207 Г. СА.ХР., АЛЕКСАНДРИЯ. ЕГИПЕТ.

ПРИЗРАЧНА ЖЕНСКА ФИГУРА СЕ СТОПЯВА ПО ЗАЛЕЗ В ГРАД ПАЛМИРА, ЗА ДА СЕ ПОЯВИ КАТО СЯНКА ПОД ПЪЛНАТА ЛУНА КРАЙ ПИРАМИДИТЕ.

Един от най-близките приятели на Тиберий, Котрикс, се сблъсква със загадъчна и могъща гилдия морски търговци, а в същото време е измъ­чван от призрачното присъствие на невидима жена. Преследвайки враговете си и привлечен от тайнствената жена, той се озовава в Египет, най-напред в град Александрия, а после и в Мемфис.

от Корън Старстрайкър / дата: 18 май 2013

Чудесно изследване на античния Рим...
Поснесено с много задълбоченост и трудолюбие.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Завършването на тази голяма и професионално изработена творба е плод няколко години. Авторът е достатъчно образован по темата, а майсторството му да изпипва и най-дребните детайли е изключително. Освен с идеите за трите части на текста и задълбочените исторически изследвания на римското време от II-ри век от н.е., Сунгарски впечатлява и с чисто езиково изящество. Съдби, подробности и характери са свързани в почти непрекъснатия ход на няколко класически жанра, включително криминалния. Още един от жестовете на автора е кратко да документира самата хронология на своята работа.

Чавдар Димитров, Хеликон Витоша