Да прецакаш дявола

Автор: Наполеон Хил
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 28

Издател AMG Publishing
Преводач Силвия Пешева
Брой страници 272
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 356 грама
Размери 21x14
ISBN 9789549696370
Баркод 9789549696370
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

Непубликувана досега книга на прочутия Наполеон Хил, останала скрита повече от 70 години, която излиза за пръв път в САЩ през юни 2011 г. и в България – през декември 2011 г.

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатявай” – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света. Малко след излизането й, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола”. Ръкописът на новата книга съдържа изпълнено с изключителни прозрения за човешката природа интервю с Дявола. Смятана за твърде скандална и противоречива от семейството на автора, книгата така и не вижда бял свят и остава скрита.
Сега, повече от 70 години след написването й, тя най-накрая намира пътя към своите читатели благодарение на фондация „Наполеон Хил” и редакцията и коментарите на Шарън Лехтър – съавтор на книгата „Богат татко, беден татко”.

„Да прецакаш Дявола”, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си. Както бизнес консултантът Брайън Трейси правилно отбелязва, ако „Мисли и забогатявай“ е картата по пътя към успеха, то „Да прецакаш Дявола“ ще помогне на хората да се освободят от бариерите, които вероятно им пречат да постигнат този успех.
Наполеон Хил е човек, който знае как да накара другите да се замислят. Затова той веднага ни въвлича в приключението – превежда ни през своя собствен живот и споделя за два повратни момента в него. Това са периоди на личностни кризи, объркване и безпътица, оказали се впоследствие решаващи за неговите бъдещи успехи, тъй като илюстрират неизменен житейски принцип:

„Причината за успеха не е нещо отделно и външно от самия човек. Тя е сила, толкова неуловима, че повечето хора не я различават; сила, която спокойно може да бъде наречена „другото ни Аз“. Забележителното е, че тази сила се проявява и става видима много рядко – само при изключителни обстоятелства, когато хората са били принудени – след преживяване на голяма беда или временен провал – да променят нагласите си и да мислят по начин, който да им помогне да излязат от затруднено положение”.

Тези идеи разкриват една друга част от същността на Наполеон Хил. Въпреки че е основно познат като „създател на милионери”, книгата му „Да прецакаш Дявола” е не само наръчник за постигане на успех; тя ни предоставя пътните знаци към решаването на житейски проблеми и преодоляване на сериозни кризи. В нея той говори за връзката между благосъстоянието и духовното пробуждане, за това, че успехът е пряко следствие от способността на човек да слуша вътрешния си глас, да превръща временния провал в крайна победа и да акумулира мъдрост, преодолявайки препятствията.
Дяволът е основният персонаж във втората част на книгата. Дяволът е вечният символ на злото, онази негативна енергия, която живее в човешките умове и пречи на хората да осъществят мечтите си. Сега, по някакъв необикновен начин, той сякаш е поставен на свидетелска скамейка в съд и е принуден да разкрие своя пълен арсенал от „номера” и машинации. В интервюто с него Дяволът описва в детайли всички онези фактори, чрез които ние, хората, възпрепятстваме собственото си щастие – страхове, негативни мисли, вредни навици, склонност към мързел, отлагане и отчаяние, и разкрива как те могат да бъдат преодолени.
Десетилетия преди да се заговори за Закона за привличането, „Тайната” и силата на намерението Наполеон Хил описва Закона за хипнотичния ритъм – принцип, който взима доминиращите мисли и желания в човешкия ум и ги материализира. Този закон, казва Дяволът, може да се използва за негативни или за позитивни цели, а изборът е в ръцете (и в ума!) на всеки човек.
Пророкативна и вдъхновяваща, книгата „Да прецакаш Дявола” се появява сякаш в точния момент, за да ни помогне да преодолеем ограниченията си и да намерим решение на трудностите в едно време на несигурност и тревожност. Самият Хил е писал книгата в периода на Голямата депресия, когато много хора са се чувствали като в капан, обезверени и лишени от възможности. Тези години напомнят много настоящето време на икономическа криза, затова съветите и изводите на Хил са напълно приложими и днес.

Ключови думи: Доказано добри книги, ТОП 50 Нехудожествена литература 2016, Хеликон топ 200 2016, Топ 100 за 2016 година, Топ 50 нехудожествена литература 2017, Топ 200 2017, Модерно е да се чете това, Наполеон Хил, ТОП 50 нехудожествена литература 2018, Мисли и забогатявай, ТОП 50 нехудожествена литература 2019, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, Топ 100 02.03.-10.03.2020, Време за трансформация, ТОП 100 март 2010 - март 2020, ТОП 50 нехудожествена 1.01.-30.06.2020, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, ТОП 201 за 2020 година, ТОП 121 Нехудожествена литература 2020, Горещи хитове за студени дни, ТОП 50 нехудожествена 1.01.-30.06.2021, Преодолей страха, ТОП 101 Нехудожествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, Детокс за душата, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Нехудожествена литература 2022, ТОП 201 2022, Свободата да бъдем себе си, Обичам себе си, Успешни и щастливи, ТОП 201 1.01.-30.06.2023, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2023, Активираме своя успех, ТОП 201 2023, ТОП 101 Нехудожествена литература 2023, Успешни през 2024, Обичаме да четем

от читател / дата: 02 окт 2023

книгата е добра
може да се прочете няколко пъти
препоръчвам

от Анатоли / дата: 24 дек 2019

Много лош превод. Книгата е писана 30те години, преводачката говори за Втората Световна война, а не за Първата световна. Още грешки като ПонИятие, вместо понятие : корумпиран ум, вместо покварен ум, респект, вместо уважение и още много други.
Вземете я на английски или друг език и избягвайте преводи от дадената преводачка.

от Читател / дата: 14 дек 2019

Книгата безспорно е добра, но преводът и редакцията са много лоши, все едно е правен от ученик 10 клас. Има много правописни и граматически грешки, използвани са много чуждици и смисълът на доста изречения се губи.
Ако може я намерете на български на друго издателство, от друг преводач и редактор или на английски я прочетете.

от Aleksandar Aleksandrov / дата: 15 окт 2019

Някой може ли да ме насочи от каде мога да закупя книгата онлайн четиво на Български език, Благодарности предварително!!

от Боян Александров / дата: 20 фев 2019

Галя, прочетох книгата на един дъх. Препоръчвам я на всеки и дори моята я давам на близки и познати, за да се докоснат до истините в нея. Книгата е от "лесносмилаемите". Превода и като цяло оформлението е на повече от разбираемо ниво. Обикновено, когато човек се вторачва в козметичните подробности на една книга, или не е дорасъл за материята в нея, или познанията му по български език са атрофирали за сметка на приоритетно използване на чужд език.

от Елементарен / дата: 27 окт 2018

А да.. Книгите на Наполеон Хил. Инвестирал е само целия си живот в изследвания за да ги напише по молба на един дето го определят на 4то място по богатство за всички времена. Послушайте хейтърите и не си губете ценното време.

от Галя / дата: 15 юни 2018

Къпих си книгата и я чета с мъка. Не защото не струва, а защото превод и редакция на български е под всякаква критика. Ако разбирате английски ви препоръчвам да си я вземете в оригинал. Българският превод е направен на гугъл транслейт и липсва елементарна редакция. Пълно е с грешки- безумно пренасяне на нов ред; и внесто й, пълен член според английската граматика (което говори за използване на автоматичен преводач); изречения, които нямат смисъл на български... Тази липса на елементарен професионализъм от страна и на преводачката и на редакторката прави четенето на тази книга на български абсолютно затормозяващо.

от Станимир Бaлджиев / дата: 29 мар 2018

Не се подвеждайте по негативните коментари... Книгата не е за всеки, който мисли, че може да разсъждава.

Аз съм прочел около 30на книги по приложна психология и много бих се радвал да намеря още някоя толкова добра.

Който търси най-интересните книги да търси другаде. Който иска да напредва най-добре да си води записки и да ги научи след това. После да добави видеото по-долу. И то не е за всеки.

How to Make Yourself Immune to Pain | David Goggins

от Деси Николова / дата: 22 яну 2018

Здравейте,
Искам да споделя, че искрено се насилих да прочета тази книга!
Оценявам положително някои от твърденията на Хил и съм запозната с такъв тип литература и мога да кажа, че тук става въпрос за суха теория, която се повтаря многократно. Не мога да открия приложими примери и насоки, с които би било възможно да се прецака дявола, както заглавието твърди. За хора, които никога не са чели подобни книги, може би този труд е страхотен, въпреки повърхността си, но все пак е начало и се надявам вбъдеще да откриете по-смислени и приложими текстове. Тогава ще разберете защо тази книга получава негативни коментари.
Благодаря!

от Николай Димов / дата: 14 сеп 2017

Невероятна книга! Една от най-вдъхновяващите и завладяващи, които съм чел! Един своеобразен самоучител по водене на щастлив и успешен начин на живот! Но категорично не е за всеки. Такъв тип книги могат да бъдат разбрани от малка част от хората, защото се изисква вникване и разбиране на нещата на по-дълбоко равнище, както и отворен за знания ум. Ако смятате, че отговаряте на тази категория хора, горещо препоръчвам тази книга и гарантирам, че тя ще ви отвори съзнанието и ще открие много повече хоризонти, за които не сте имали и бегла представа!

от Ева / дата: 01 апр 2017

Да, не е лоша. Малко идва повече на края, но като цяло е интересна.

от Асен / дата: 21 дек 2016

Уникална Книга! :) Не се кол***йте да я прочетете. Преди няколко дни бях на Коледния базар в НДК и купих няколко броя за подаръци на мои приятели. Бях изненадан как други хора минаваха, поглеждаха книгата, кол***еха се и в крайна сметка не си я взимаха. Забелязах, че така правеха много хора и с други книги на Наполеон Хил. И ми стана тъжно за тези хора, защото се разминаха с голяма промяна в живота си. Разминаха се с книги, които могат да им покажат как да получат всичко, което пожелаят от живота. А относно хората с негативни коментари и оценки тук, мога само да кажа, че за тях ми е още по-тъжно, защото явно "Дявола ги е прецакал". Прочетете тази книга и вие "прецакайте Дявола!" :)

от Забавния / дата: 01 юли 2016

Много смешни хорица, все всичко знаят всичко са чували, семпло и банално им било и често са разорени, често тия са хората които нищичко не са направили в живота си, но обясняват това как не става онова не става и тн. НО иначе те знаят всичко за всичко най-вече от жълтите вестници. Ако четеш този коментар, не им вярвай, те са жалки малки хора, мързели ви са до краен предел и много биха се зарадвали да убедят и теб да станеш като тях, защото така ще получат поредното извинение за неуспешния си живот. Не вярвай на никой и на нищо и не спирай да вървиш напред за нищо на света!

от Alexander Botev / дата: 20 май 2016

Дори и тази книга не може да ви помогне , като гледам повечето коментари.

от Емил / дата: 17 мар 2016

Страхотна книга! Кара ме да се замисля дали дори не е истинско това интервю!
Безсмъртен Наполен Хил!

от Узунов / дата: 16 сеп 2015

Как може някой НОРМАЛЕН човек да чете интервю с дявола? Тази книга е написана от болен мозък... за мен тя е пародия на здравия разум.
Виждам, че много читатели са приели интервюто на Наполеон Хил с ДЯВОЛА за нещо страхотно?!?!? Кой е луд? Мисля, че не е само авторът на книгата...

от Kikinda / дата: 16 сеп 2015

Страхотна книга. Този човек е бил гений... толкова напред за времето си и толкова дълбоко вникнал в психологията на масите!

от mikael / дата: 02 сеп 2015

Името на книгата трябваше да е "Другото ми Аз". Ужасно банален автор, радвам се че не съм дала пари за този боклук, с които просто щях да подпомогна фондацията им! Как може да няма пари за коледна елха, а след 3 месеца да си купи колеж, при това изобщо не е описано от къде ги е спечелил тези пари ? Общо взето 1000 думи на страница без покритие... Търговията с книгите за самоусъвършенстване е най-надеждния начин за водене на статистика за балъци. Написваш някакви напудрени глупости, лепваш и лъскаво име и я пускаш на пазара на приличната цена примерно 15 лв. за да може всеки балък да се сдобие, и ето ти първия милион!!!!!

от Вики / дата: 28 мар 2015

Книгата е супер

от Kostadin / дата: 04 ное 2014

Слушах аудио копие на книгата и мога да кажа , че за мен е страхотна , който му е харесала , го съветвам да прочете и "Мисли и забогатявай" в нея има още по-конкретни методи , които да ви осигурят нещата които желаете от живота си .:)

от Успешен човек / дата: 13 фев 2014

Гениална книга, велик автор! Станах милионер, съблюдавайки съветите му. Работи, дори и за България - прочетете я и ще се уверите в това!

от Konstantin / дата: 14 ное 2013

Имам проблем с намирането на книгата ако имате представа как мога да се сдобия с книгата моля пишете
Благодаря предварително

от Николай / дата: 11 окт 2012

Страхотна е! Една от любимите ми. Промени тотално разбирането ми на думата ВЯРА. Коментарите на Шарън могат съвсем спокойно да не се четат.

от Мария / дата: 16 авг 2012

Книгата има дълбок смисъл. За да се ОСЪЗНАЕ е добре преди това да си запознат с такъв вид литература.

от wertyusa / дата: 14 юли 2012

Броят на изразите "по течението" и "хипнотичен ритъм" се повтарят около 32483785345 пъти, т.е. на всяка страница...това е толкова досадно и изнервящо. Допаднаха ми някои мисли на автора, насочени към лайфстайла, но обобщеното ми мнение е, че книгата съдържа твърде стандартни и семпли разсъждения. Не успя да ме вдъхнови. Много се учудих на ентусиазираните думи на Шарън Лехтър - преувеличава в опитите си да възвеличи автора.

от Иво / дата: 06 май 2012

можеби най добрата книга на ХИЛ!!!

от Шон / дата: 27 фев 2012

Голям автор!

от Martin / дата: 28 дек 2011

Уникална !

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Да прецакаш дявола” е написана около 40-те години на миналия век, но не вижда бял свят до днес, защото е смятана за скандална и противоречива.


Това е книга, която може да помогне на човек да се освободи от бариерите, които  пречат за постигане на успех, от навиците и нагласите, възпрепятстващи за постигане на щастие и просперитет.


Тя е вдъхновяваща и може да помогне на изпадналите в състояние на летаргия и негативно мислене да обърнат посоката и да тръгнат по нов, успешен път към по светло и по-добро бъдеще.


 Прочитайки книгата, човек ще се научи да управлява страховете си, а не да има позволява те да го управляват.  Да осъзнае, че има сила да материализира желанията на подсъзнанието си, да  намери свободата, за която копнее душата.

Павлина Тодорова, Хеликон Шумен