Детската психика

Автор: Карина Халачева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: PDF PDF

Коментари: 0

Издател "Пи-Ар-Ви---рефреш-вижън"-ООД
Година на издаване 2021
Език български
Формат PDF
ISBN 978-619-7564-36-5
Баркод 978-619-7564-36-5
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Е-книги

Детската психика е неукрепнала и лесно ранима. Децата са чувствителни и емоционални. Травмите от детството остават за цял живот. Винаги, когато един възрастен има сериозни проблеми в живота си, психолозите търсят корена на проблема в детските години. Възрастният човек има опит е по-склонен да преглътне и да извлече ползите и уроците от една травмираща случка. Децата обаче нямат ясна преценка и съзнание и не могат да преживеят лесно трудностите, затова те се загнездват дълбоко в душите им и остават там завинаги. Така, както белезите – избледняват, но не се заличават. 

В тази книга ще ви разкажа няколко истински истории на хора с проблемно детство и как травмите от него рефлектират върху живота им като възрастни. Като бъдещ педагог много се интересувам от детската психика и за мен е мисия да накарам всяко едно дете да се чувства добре и да направя детството му незабравимо. Децата са изпратени от Бог, за да ни научат да обичаме, защото ние, възрастните, сме позабравили как. Ако можем да погледнем света през очите на едно дете, ще изпитаме най-голямото удоволствие и удовлетворение, затова трябва да пазим тези малки ангелчета и да успеем да задържим усмивките на лицата им колкото може по-дълго.

Авторът

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]