Използване на четец за е-книги


Използване на четец за е-книгиАко използвате и четец за е-книги, включите го в компютъра и стартирате Adobe Digital Editions, то тогава устройството би трябвало да се появи в менюто на програмата. От там имаме достъп до опция да го регистрираме със съответните Adobe ID/парола от регистрацията ни в Adobe.

Стъпките за оторизирането на четеца са следните:

1. Включваме го в компютъра през USB порт и изчакваме той да го разпознае като устройство, т.е. в My Computer/Computer да се появи под някаква буква, примерно E: или пък G:, или H: и т.н.

2. Стартираме Adobe Digital Editions (която вече сме оторизирали с нашето Adobe ID)

3. ADE разпознава устройството и се появява следният надпис 'Device Setup Assistant':

4. Кликваме 'Authorize...' и ADE използвайки Adobe информацията въведена при неговото оторизиране, активира и четеца със същата:

5. След това устройството се появява в менюто на ADE, в групата Devices...например:

6. Сега вече от Library на ADE можем да взимаме книги и да ги 'завлачим' върху иконата на устройството - това ще ги прехвърли в паметта на четеца. Същото става и с десен клик на мишката върху книгата, избирайки от контекстното менюто 'Copy to computer/device'.

7. От настройките на ADE, след като маркираме устройството в менюто, имаме опция да го деоторизираме и съответно оторизираме отново:

8. След като четецът ни е оторизиран с нашето Adobe ID, можем и директно да копираме закупените е-книги от компютъра (папка My Documents/My Digital Editions) и да ги прехвърлим в паметта на устройството или добавената му карта памет. Това е вариант и ако Digital editions не разпознава Вашия четец.

9. При някои десктоп компютри, ако устройството е включено през преден USB порт, ADE не го разпознава - решение е да се използва USB от разположените отзад на кутията - те по принцип са по-сигурният вариант за свързване.
В други случаи връзката сработва, ако първо стартираме ADE и след това включим четеца в компютъра.

И отново: Важно е и Digital Editions, и четецът да са активирани/оторизирани с имейл адреса и паролата от регистрацията на adobe.com, преди първото сваляне и отваряне на файла от поръчката ни.