Какво е електронна книга


Електронната книга (е-Книга, e-Book , дигитална книга) е електронна версия на традиционните печатни книги. Представлява файл, който обединява цялата налична в него информация като текстово, визуално или звуково съдържание, което позволява лесното му разпространение и съхранение. Електронната книга е форматирана в специален файлов формат: pdf, epub, txt, doc, mobi и т.н. Тя може да се чете на персонален компютър, мобилно устройство или на специализирано устройство за четене на електронни книги (eBook reader). С понятието e-Book (електронна книга) също се обозначава и електронното устройство за четене на книги в електронен формат. Всяко такова устройсто трябва да има инсталиран софтуер за четене (някои от устройствата имат инсталиран фабрично такъв софтуер).

Забавно и приятно

Четенето на електронни книги е много по-лесно и достъпно отколкото си мислите. Удоволствието от четенето остава същото, като към него се добавя и функционалността, която предоставят новите технологии - лесна преносимост, съхранение на голям брой заглавия, компресирани само в едно леко и ергономично устройство, безжичен достъп до интернет и придобиване на желаното произведение ВЕДНАГА, на по-ниска цена, лесно търсене в електронната библиотека на устройството и в мрежата, възможност да четете любимите си книги на няколко устройства...

Лесно и бързо

За да четем е-книги ние трябва:

1. Да си създадем Хеликон ID (регистрация в сайта на онлайн книжарницата )

2. Да си създадем Adobe ID (потребителско име в системата на Adobe)

3. Да инсталираме Adobe Digital Editions (програма за четене на защитени с Adobe DRM книги)

4. Да упълномощим (оторизираме) нашия компютър за изполване на защитени книги. Това става чрез програмата Adobe Digital Editions, използвайки нашето Adobe ID. Евентуална следваща стъпка е да си инсталираме подходящо мобилно приложение или да си осигурим четец, които поддържат е-книги с Adobe DRM защита. Те, от своя страна, също се оторизират с нашето Adobe ID, през съответното им меню в Настройки.