Мениджмънт предизвикателствата през 21 век

Автор: Питър Дракър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Класика и стил
Брой страници 208
Година на издаване 2005
Корици твърди
Език български
Тегло 428 грама
Размери 22x14.5
ISBN 9549964051
Баркод 9549964051
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

"Мениджмънт предизвикателства през ХXI век" съдържа нов поглед към теорията и практиката на мениджмънта. Поредната книга на "един от вечните мислители на нашето време", както Business Week определя Питър Дракър, разглежда паралелно два фундаментални въпроса: промените в световната икономика и промените в практиката на мениджмънта. Тези промени, особено в развитите страни, имат огромно значение за изследването на бъдещите предизвикателства.

Книгата на водещия световен гуру в областта на мениджмънта предизвиква провокиращи дискусии - представените в нея предизвикателства оказват въздействие върху всички организации на съвременното общество.
Питър Дракър съветва читателите си да се запитат: "Какво означават тези проблеми за нашата организация и лично за мен като човек на умствения труд, професионалист, ръководител? Какви действия трябва да бъдат предприети от нашата организация и лично от мен, за да превърнем предизвикателствата във възможности, от които организацията и аз да се възползваме?".
Тази книга е призив за действие.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Роден във Виена през 1909 г., Питър Ф. Дракър получава образованието си в Австрия и Англия. От 1929 г. е чуждестранен вестникарски кореспондент и икономист в международна банка в Лондон. От 1937 г. се установява в САЩ, първо като икономист на група британски банки и застрахователни компании, а по-късно като консултант по мениджмънт на някои от най-големите компании в страната, както и на водещи чуждестранни фирми.
Оттогава датира и забележителната кариера на Дракър като преподавател ­ първо като професор по политика и философия във “Вашингтон колидж”, а повече от двайсет години като професор по мениджмънт в Бизнес-факултета на Нюйоркския университет. От 1971 г. е почетен професор по социални науки в “Клеърмонт колидж” в Калифорния.
Освен поредицата от книги по въпросите на управлението, Дракър е автор на пророчески трудове-анализи в областта на политиката, икономиката и обществените науки. Те обхващат почти половин век от човешката история.