Мениджмънтът в следващото общество

Автор: Питър Дракър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Класика-и-стил
Брой страници 250
Година на издаване 2006
Корици твърди
Език български
Тегло 463 грама
Размери 22x15
ISBN 9549964876
Баркод 9549964876
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

Във времена на голяма несигурност и непредсказуеми събития да се разчита на политика, основана върху неизменни и основни тенденции, не означава автоматичен успех, пише Дракър. Но да не се работи по този начин пък означава сигурен провал. Ето такава е диалектиката на новия век ­ отново единство и борба на противоположности, разсъждава авторът.

Мениджмънтът в следващото общество е съвсем навременен труд, който се насочва отвъд информационната революция, защото, според Дракър, компютърната грамотност не означава информационна грамотност. Новият век е време на хора, насочени към иновацията и промяната, а не просто на образовани работници и служители.
Оглупява ли обществото като цяло? Придвижваме ли се отвъд капитализма? Върху тези и още много други въпроси разсъждава всепризнатият мислител Дракър.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Роден във Виена през 1909 г., Питър Ф. Дракър получава образованието си в Австрия и Англия. От 1929 г. е чуждестранен вестникарски кореспондент и икономист в международна банка в Лондон. От 1937 г. се установява в САЩ, първо като икономист на група британски банки и застрахователни компании, а по-късно като консултант по мениджмънт на някои от най-големите компании в страната, както и на водещи чуждестранни фирми.
Оттогава датира и забележителната кариера на Дракър като преподавател ­ първо като професор по политика и философия във “Вашингтон колидж”, а повече от двайсет години като професор по мениджмънт в Бизнес-факултета на Нюйоркския университет. От 1971 г. е почетен професор по социални науки в “Клеърмонт колидж” в Калифорния.
Освен поредицата от книги по въпросите на управлението, Дракър е автор на пророчески трудове-анализи в областта на политиката, икономиката и обществените науки. Те обхващат почти половин век от човешката история.
- 15% за книги
от 23.05 до 25.05.2022г. вкл.

Не се прилага за покупка на ваучери, вече намалени продукти и продукти с фиксирана цена.

Общи условия