Сила и живот. Втора серия - Духът и плътта (Неделни беседи 1914-1917)

Автор: Учителя Беинса Дуно
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Издателство Пилгрим
Брой страници 224
Година на издаване 2022
Език български
Тегло 208 грама
Размери 14x21
ISBN 9786197215106
Баркод 9786197215106
Категории Духовни учения, Езотерика. Духовни учения, Книги

Духътъ и плътъта е втори том от поредицата Сила и живот. Това са Неделни беседи, държани пред широка публика в периода 1914 - 1917 година от Учителя Петър Дънов (с духовно име Беинса Дуно). Именно тази поредица и по-точно нейните от първи до пети том, са книгите, които лично Учителят Петър Дънов е препоръчвал, когато са го запитвали: "От къде да започнем да четем вашето слово?" Тези беседи са базирани на пояснения и дълбок анализ на стихове от Библията и са своеобразен синтез на развитите от него по-късно принципи и закони на езотеричното християнство. Текстовете са едновременно достъпни за четене и вдъхновяващи, даващи познания приложими в ежедневния живот.

Издателство Пилгрим БГ се придържа стриктно в издаването по точен оригинал на словото на Учителят Петър Дънов (Беинса Дуно) без никакво изменение и осъвременяване, с пояснения на някои остарели и редки думи под линия. Настоящото издание се прави по книгата Сила и животъ, Беседи, държани отъ Д?новъ (по стенографски бележки), Втора серия, Духътъ и плътьта. София, Царска Придворна Печатница, 1917 г.

"Излезте и идете въ ония места, дето можете да черпите елементи, необходими за вашето щастие, за вашето сърце. Не може да направите това, ако сте въ закона на противоположностите. Тогава за единъ столъ, за една професорска катедра ще се борите мнозина. Еднъжъ въ Франция устроили конкурсъ за една катедра и се явили петнадесеть хиляди души кандидати. Е, колко души могатъ да седнатъ на нея? Единъ кандидатъ за единъ столъ. Въ този светъ често се раждатъ известни желания. Защо? Завиждате - вие искате тази катедра. Мразите некого и се стараете да го премахнете отъ пътя си. Явно мога да ви отговоря: азъ зная, защо го мразите - или вие, или той искате тази катедра. Законътъ за контрастите въ живота е неумолимъ, този законъ действува и въ нашите мисли, и въ нашите сърца, и въ нашите тела."
Из книгата

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]