Следващата точна книжка: 3 - 6 месеца

Автор: Агнешка Старок
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Емас
Преводач Милена Милева
Брой страници 10
Година на издаване 2022
Корици твърди
Език български
Тегло 100 грама
Размери 15x15
ISBN
Баркод
Категории Книги за най-малките, Литература за деца и юноши, Книги

"Точната книжка" за дете на възраст 3 - 6 месеца е съобразена с новопоявилата се чувствителност към цветовете. След като детето навърши 3 месеца процесите на акомодация в лещите започват да функционират правилно, но остротата на зрението му все още е слаба. Илюстрациите на книгата не бива да бъдат с прекалено много детайли. В този етап от живота в мозъка на детето се създават до три милиарда синаптични връзки в секунда. Затова е толкова важно стимулите, които стигат до него, да са съобразени със способностите му от дадения етап на развитие. Тази книжка се базира на постиженията на световната наука в областта на психологията на развитието, създадена е специално за деца на 3 - 6 месеца и е съобразена със специфичните им потребности.

"Тази серия може да бъде ценен материал, подпомагащ развитието на познавателните способности на детето - забелязване, говорене и мислене. При избора на илюстрации и текстове са използвани важни разработки от областта на психологията на развитието, които са нейна научна основа."
проф. д-р Барбара Харвас-Наперала

"(...) стимулират мисленето на детето, учат на съсредоточаване на вниманието и развиват въображението."
д-р Малгожата Костка-Шиманска

Детето на тази възраст вижда малко по-различни от възрастния:

зрението му все още е със слаба острота. Детето достига остротата на зрението на възрастен човек след 12-ия си месец (подходящите зрителни възприятия оказват съществено влияние върху развитието на мозъчната кора, отговаряща за подобряване на остротата на зрението);
предпочита отчетливи очертания и контрасти;
става чувствително към цветовете - особено към основните: червения, зеления, жълтия и синия. Обича ярки и наситени цветове;
по-дълго гледа рисунки, чиито елементи са по-гъсто разположени;
обича да гледа човешки лица или техни части.


Не забравяйте: Детето на 4 - 5 месеца доближава и двете си ръце до предмета, който вижда, а на 5 - 6 месеца се опитва да го хване. Ако обаче стимулът предизвиква прекалена възбуда, т.е. когато възрастните прекалено силно стимулират детето, то просто отмества поглед. Тогава направете пауза и подновете показването на книжките, които детето се е наспало и е отпочинало.

След успеха на серията "Точната книжка" авторите ни поднасят серия точни книжки, верни на първоначалния замисъл, а именно серията "Следващата Точна книжка" - предназначени за точната възраст и съобразени с възможностите на възрастта за възприемане на образи и текст. Книжките са разработени с психолог и съдържат също така информация за родителите относно способността на бебето и детето в съответния възрастов период да възприема, както и за евентуалните му речеви умения.

Ключови думи: С деца на море

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]