Права на гражданите на Европейския съюз Т.V

Автор: Атанас Семов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател УИ "Св. Климент Охридски"
Брой страници 400
Година на издаване 2021
Корици твърди
Език български
Тегло 579 грама
Размери 15x22
ISBN 9789540752235
Баркод 9789540752235
Категории Право на Европейския съюз, Право, Книги

Книгата е в комплект с "Приложно поле на Хартата на основните права на ЕС - Кога се прилага Хопес?" - наръчник и требник.
"С "Хартата на основните права ЕС" се утвърди като правов съюз със собствен каталог и ефективен механизъм за защита на основните права, действащ редом с националните конституции и ЕКПЧ. Така ЕС не само се приближи до гражданите, но и, по думите на проф. Кун Ленартс, "създаде една много човешка правна система за защита на човешките права, уповаваща се на общочовешките ценности и зачитането на основните права, които стоят в основата на нашата цивилизация".

Поредицата "Права на гражданите на ЕС" няма аналог в европейската правна наука както по своя огромен предметен обхват, така и по особено успешното съчетаване на научните изводи с практическата полезност. Такива изследвания са sine qua non както за доктрината, така и за практиката, защото насърчават и доброто познание, и напредъка в юриспруденцията и нормотворчеството.

Многотомното изследване на проф. д.ю.н. Атанас Семов е нов връх в неговата успешна мисия като изследовател, преподавател и просветител в сферата на Правото на Европейския съюз - мисия, която той осъществява вдъхновено, с оригиналност, дръзновение, аналитичност и критичност. Оригиналността и мащабността на това изследване надхвърлят националната значимост и съдържат елементи на научен принос в европейски мащаб.

Том IV и том V изследват в дълбочина и пълнота проблемите с най-голямо практическо значение: приложното поле на Хартата (и всъщност на цялото Право на ЕС) и прилагането на отделните разпоредби на Хартата. Практиката на Съда на ЕС е прочетена със смела, но аргументирана критичност и загриженост за ефективната защита на правата на човека в ЕС. Новаторският подход на проф. Семов да приложи към всеки том кратък синтез и отделно съвсем кратко резюме на основните изводи максимално подпомага работата на практикуващите юристи и на студентите по "Право"."
проф. д-р Евгени Танчев, Носител на Катедра "Жан Моне" на ЕС, Генерален адвокат в Съда на ЕС

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]