Рандеву

Автор: Емануел Икономов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Turning Point
Брой страници 256
Година на издаване 2021
Език български
Тегло 329 грама
Размери 14x21
ISBN 9786199107836
Баркод 9786199107836
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Емануел Икономов дебютира на литературната сцена през 1980 г. и оттогава публикува над 200 разказа в периодичния печат, сборници и антологии, както и един роман. Негови произведения са преведени в Англия, Германия, Испания, Русия, Сърбия, Гърция. Прозаик, журналист, преводач, критик, съставител, издател, той печели Голямата награда на името на Атанас Мандаджиев за криминален разказ, както и наградата "Еврокон" за принос в развитието на фантастиката. Сборникът "Рандеву" включва четиридесет и шест нови разкази с пъстра тематика и жанрово разнообразие.

"Емануел Икономов е неуморим в умението да ни забавлява и в същото време да поставя значими проблеми на съвременността. Прави го без следа от поучения, с великолепно чувство за хумор и със страхотно усещане на богатствата на българския език. Неговите герои на пръв поглед приличат на нас, но носят спецификата на родното едновременно с мъдростта на европееца. Разказите в "Рандеву" са като "нюансите на дъгата" - в тях има и чудеса, и внезапни прозрения, и тъга, и най-вече - много любов и топлота. Точно онова, което ни е безкрайно необходимо в тези сурови и драматични времена."
Георги Цанков

"Знаем, че изкуството на краткия разказ съвсем не е лесно и че не при всички автори се получава интересно и убедително. При Емануел Икономов се получава и в двете посоки! Убедително се затвърждава впечатлението за голямо жанрово и сюжетно разнообразие, което несъмнено ще увлече и зарадва читателите на книгата. Стегнатият, но елегантен изказ, преплитането на емоции, хумор и диалектичност на житие-битието, вкарването на премерен есeизъм и философска струя внасят едновременно усещане както за лекота, така и за дълбочина на прочита."
Александър Карапанчев

Изумителната работоспособност и игривото въображение нареждат Емануел Икономов сред най-добрите автори. Разказите от новата му книга "Рандеву" изтъкват и поддържат на високо ниво философските и житейските възгледи на автора. Бих могъл да изброя всичките части от тази симфония, но не искам да отнемам удоволствието на читателя да открива сам загадките. Пък и заглавие като "История на земните религии", "Топка гняв", "На лов за спомени" подхвърлят уловки на читателското любопитство. Те хем се опълчват срещу предписанията на масовата култура, хем "пазят гърба" на истинското изкуство."
Георги Величков

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]