Тази, която си отива, тази, която остава

Автор: Елена Феранте
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Колибри
Преводач Мария Добрева
Брой страници 464
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 353 грама
Размери 13x20
ISBN 9786190202660
Баркод 9786190202660
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

„Тази, която си отива, тази, която остава“ е третата книга за Елена и гениалната й приятелка Лила. Елена си отива – напуска емблематичния неаполски квартал, населен с персонажи, достойни за най-хубавите филми на неореализма, написва книга, става известна и продължава живота си в интелектуалните среди на следвоенна Италия. Лила остава –интелигентната, талантлива Лила става работничка, отказва се от „новото си фамилно име“, отглежда детето си, заченато от Нино (когото Елена не може да забрави), участва в местните социални сблъсъци… Двете някогашни приятелки сякаш са си разменили ролите, но и двете са неудовлетворени от живота си. Докато не настъпва поредният обрат и надеждата за нещо по-добро се завръща – за Лила с една нова професия, за Елена – с една възродена любов.

Ключови думи: Вдъхновение за пролет, На брега на морето, Цветовете на 2021, Семейни саги

от Ирена Атанасова / дата: 02 окт 2021

За по- малко от месец имах удоволствието да прочета първите три части от тетралогията. Надявам се последната книга да е също толкова интересна и вълнуваща!

от Елена Петрова / дата: 01 окт 2018

Три книги за три години. Значи да очакваме финала в края на 2019.
Книгите са хубави (излезлите две), но четенето на всички в рамките на 4 години е наказание. За съжаление не всички можем да ги четем в оригинал...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]