Седемте сили

Автор: Алекс Ровира
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Хеликон
Преводач Лора Атанасова
Брой страници 152
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 119 грама
Размери 11x16
ISBN 9789542984252
Баркод 9789542984252
Категории Приложна психология, Книги

"Величието на човешките същества се измерва с това, което те са способни да дадат от себе си."

Без предизвикателства не можем да пораснем.

Страхът от провал разрушава живота. Осмели се да превърнеш мечтите си в реалност! Да покажеш на света кои си всъщност! Упражни силата, която пазиш в душата си, не онази, която се ражда от самодоволството или от страха, защото това е силата, която владее Нул. Говоря ти за друга сила, за онази, която се проявява, когато осъществяваме мечтите си чрез страст, и за постоянството и търпението, които променят реалността и създават нови обстоятелства, за да e бъдещето по-различно, по-добро, плодотворно и смислено..."

Думи на стария крал

Ключови думи: Най-продавани от 2018 година, В търсене на щастие, Ден на испанския език, Творци на добрина

от Николай Димов / дата: 21 яну 2019

Това е книга, която драматично промени моя живот! Невероятна, разтърсваща, изобилстваща от гениално поднесена мъдрост. Ако копнеете за нещо повече от живота, подарете си я и ѝ се насладете напълно!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

След като Издателство Хеликон предприе представянето пред българските читатели на няколко книги от световния автор на мотивационна литература Алекс Ровира, той става все по-популярен и бързо намира своите читатели. Новата му книга „Седемте сили“ представлява ново продължение на същите идеи, които му носят успех през последните години. Ровира е автор на общо шест книги, които са достигнали до милиони читатели по цял свят. Причината за това може да се крие в несигурността на епохата ни и нуждата от думи, които дават надежда или ни учат на твърдост. Така или иначе изданията за самопомощ и самопознание станаха наистина популярни именно в нашия ХХI век и хора от различни възрасти и с различна култура и образование не се притесняват да ги четат. Алекс Ровира е автор в направлението приложна психология, най-активната част от науката за човешката душевност. Той е роден през 1969 година, живее и работи с Барселона, води семинари по иновации и творческо мислене и нарича себе си психономист, термин, с който се означава някой, който управлява душата. Може би синоним на манипулатор, но в добрия смисъл. „Седемте сили“ е загадъчно заглавие, което отвежда към силите, скрити вътре у нас, не някъде навън. Те са тези, към които трябва да се обърнем, когато имаме нужда от помощ, когато изпаднем в депресия или просто искаме да постигнем успех. Психическото и физическо здраве е заложено поначало у всеки човек. Ключът към него обаче понякога е скрит. За да стигне до него, човекът трябва да положи усилия. Няма промяна без болка.


Смелост, отговорност, целенасоченост, смирение, увереност, любов и сътрудничество са имената на тези сили, към които личността ни трябва да се стреми и постига, за да умее да се справя с предизвикателствата и да се превърне в добър лидер. В „Седемте силиАлекс Ровира привежда примери от живота на типични за Средновековието исторически личности, чрез които ни тълкува приложението на изброените добродетели, необходими ни както за изграждането ни като личности, така и за оцеляването ни в днешния свят..

Хеликон

Aлекс Ровира (1969) нарича сам себе си „психономист” – термин, роден от съчетанието на психея (душа) и номиа (управление, ръководство). Работил е като икономист, преподавател, консултант и лектор от международна величина. Ръководи курсове и семинари по иновация, управление на промяната, управление на таланта, управление на човешките ресурси и на креативното мислене, предназначени за ръководни кадри в бизнеса. Написал е шест книги, издадени в повече от два милиона екземпляра и преведени на 37 езика: „Вътрешният компас”, „Лабиринтът на щастието”, „Добрият късмет” (преведена на български език), „Седемте умения”, „Думи, които лекуват”, „Добрият живот”. Съвсем наскоро излезе от печат и седмата му книга „Добрата криза”.