Човешкият фактор в организацията, ръководството и управлението на труда

Автор: Димитър Киров
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Водолей
Брой страници 316
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 387 грама
Размери 14x20
ISBN 9789549415858
Баркод 9789549415858
Категории Мениджмънт. Човешки ресурси, Икономика, Книги

Димитър Киров е роден през 1972 г. в гр. София.Завършва инженерна химия и право. Известно време работи като юрисконсулт в различни ведомства. Към момента е началник на отдел в Държав¬на агенция за бежанците при Министерски съвет.
Публикува редица научни статии в авторитет¬ни български списания, тясно свързани с неговите познания и изследователска работа в областта на агрохимията и растителната защита. Има публикации в академични списания на научни доклади по право, изнесени на международни конференции. На проблемите на субективното право на животните е посветена книгата му „Животните и човекът - психологичес¬ки, социологически, етични и правни аспекти", издадена през 2010 г.
Настоящият труд „Човешкият фактор в организацията, ръководството и управлението на труда. Изводи от практиката" представя и осмисля науч¬ните постижения и познания в една от най-значимите области на икономи¬ката - мениджмънта, през призмата на личния опит и наблюдения на ав¬тора. В специални раздели на книгата е отделено място и за онези значими медико-биологични фактори - физиологията, психологията и хигиената на труда, имащи за обект процесите в организма, протичащи в хода на трудо¬вата дейност (физическа и умствена).
В книгата се разглеждат и поставят за решаване в практическа насока редица както общотеоретични, така и частнонаучни въпроси, които имат огромно значение за решаването на кардиналния проблем на нашето вре¬ме - хармонизиране на отношенията на обществото с природата, както и адаптиране на човешкото индивидуално физическо, психическо, лич¬ностно и професионално развитие към потребностите на развиващата се природна среда.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]