Алкалните храни. Методи за алкализиране на организма

Автор:
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 7

Издател Распер
Брой страници 88
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 177 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543451029
Баркод 9789543451029
Категории Здраве. Пол. Възраст, Медицина за всеки, Книги

Учени твърдят, че 99% от хората над 30 години, които живеят в промишлените градове, имат скрит възпалителен процес в организма си, който може да създаде много проблеми със здравето им - от обикновената простуда до тежки болести. Това означава, че техният организъм е достатъчно закислен и условията за възпаления и заболявания вече са налице.
Професор Игнат Игнатов, който е направил проучване за българските столетници, е стигнал до извода, че основната причина за тяхното дълголетие е алкалната вода, която пият. Алкализирането на организма е не само в основата на дълголетието, но и на човешкото здраве. Ето защо е изключително важно да знаем кои са храните, които алкализират човешкия организъм и кои го закисляват.

Ключови думи: Здравословно хранене, Топ 30 Здраве 2016, Нова лятна линия

от Камелия Иванова / дата: 03 авг 2017

Изчетох всичките книги на распер на тема алкализиране на организма - двете книги за хлебната сода, чудото на алкалното хранене и алкалните храни - методи за алкализиране на организма. Имам един въпрос към специалистите - дали тези рецепти са универсални за отделните хора и дали всички хора поддържат добро здраве чрез леко алкализирана кръв. Според мен има и такива, които имат енергия и самочувствие с лека киселинност на организма. В една епикриза на мой приятел видях, че рН-5,5 се смята за нормален показател. Дано да се намери кой да ми отговори.

от Катя Селим / дата: 14 юни 2017

Книгата силно ме впечатли, не само защото в нея са заложени основите на алкализирането на организма; обяснено е какво представлява рН, влиянието на закиселената кръв върху заболяванията, стареенето на организма, алкализиращите свойства на някои храни. особено ме впечатли системата за лечение на д-р Колдуел.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Карина Юлианова / дата: 31 май 2017

Благодаря на распер за това, че ми отвориха очите за въпроса с алкализирането на организма, което е важно, за да се пребори с бактерии, вируси, ракови клетки и др. След като прочетох двете книги за содата като най- простото средство за създаване на алкална среда в кръвта и двете книги за алкалното хранене, си задавам въпроса защо лекарите не ни казват нищо когато се разболеем. Всъщност препоръката да употребяваме повече плодове и зеленчуци по същество е процес на алкализиране на организма. Другият въпрос, който ме вълнува, дали алкализирането е здравословно за всеки индивидуален организъм, дали някои организми не функционират по-добре в кисела среда. Книгите на распер са изключително полезни и практични.

от Атанасов / дата: 25 дек 2016

Алкалните храни може да се използва като наръчник за алкализиране на организма. Основният проблем на днешния човек е вкиселената кръв, която създава благоприятна почва за развитие на бактерии, вируси, паразити, гъбички, ракови клетки и др. Затова още през 30-те години О. Варбург е препоръчвал организмът да се алкализира, т. е. рН да бъде някъде около 7,35. Дано да има повече хора, които да разберат защо боледуват и как да се предпазят от различните болести.

от Димитър Карагеоргиев / дата: 08 дек 2016

Тази книга трябва да бъде настолно четиво за всяко българско семейство, защото съдържа практични съвети как да алкализираме организма си и да не боледуваме. Аз се изумих, когато разбрах, че още през 30-те години на миналия век прочути лекари вече са знаели коя е причината за рака и другите сериозни болести - вкиселяването на кръвта, която се превръща в среда за виреенето на вируси, бактерии, гъбички и др. Затова препоръчвам книгата на всеки, който иска да запази своето здраве и здравето на семейството си.

от Добрина Иванова / дата: 25 май 2016

Книгата е отлична; когато я четеш, направо ти се иска да си премериш рН на урината и аз го направих и той беше леко киселинен - 7,2. Започнах на базата на методиката в книгата да алкализирам организма си - намалих месото, даже почти го изключих, ограничих въглехидратите и увеличих количеството на зеленчуците, плодовете и билковите чайове. Мисля, че ще имам успех. Благодарна съм на издателите, че ни образоват и ни посочват точно по какъв начин да не боледуваме.

от Мариана Петринска / дата: 16 май 2016

Напоследък много се говори за алкализирането на организма като основа на здравето. Прочетох първата книга на това издателство - "Чудото на алкалното хранене", но "Алкалните храни" има повече практическо приложение, което е и ценното в нея. Хареса ми много главата за очистването на шлаките; научих много нови неща за тях и за прочистването на организма. Сега меря редовно рН с тест-ленти от аптеката и след това променям начина си на хранене, ако той е изместен в киселинна посока. Желая нови търсения на това хубаво издателство.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]