Среднощен сокол (Риганте 2)

Автор: Дейвид Гемел

Коментари: 1

Издател Бард
Преводач Владимир Зарков
Брой страници 432
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 543 грама
Размери 14x21
ISBN 9789546556745
Баркод 9789546556745
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Бейн е копеле на мъжа, когото всички наричат Демонския меч. Заченат в изневяра, той израства отхвърлен от своите сънародници, които се страхуват от него, и отчужден от баща си Конавар.

Принуден да напусне земите на риганте, Бейн намира неочаквана утеха и надежда, но му е отнета от непобедим наемник на жестока религия. От този ден Бейн живее само за отмъщението и се подготвя за него на окървавените арени в Каменград със същата настървена решителност, с която баща му е стигнал до кралската корона.

Не може обаче да стои настрана и от заплахата, която надвисва над неговата родина – империята ще нахлуе отново във владенията на последния непокорен народ. Съдбата и на племето риганте и на магическите сиди се крепи на оплетеното кълбо от обич и омраза между син и баща...

Дейвид Гемел е няколко стъпала над добрите автори. Той е стигнал до царството на невероятното майсторство!

от Ели / дата: 15 май 2016

Много силна книга, може да се чете и самостоятелно. Писателят е успял да представи героите си като пълнокръвни хора, с достойнствата и човешките им недостатъци, с вътрешните им драми и противоречия, избегнал е плоските клишета. Светът в романа също е чудесно поднесен, с всичките му аналогии с древен Рим и Британия.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Пълно име: Дейвид Гемел (David Gemmell)
Роден в Лондон. Работил в завод на \"Пепси-кола\", няколко години работил в редакция на вестник, в издателства, бил е редактор на списание, а от 1986 г. е професионален писател. В литературата дебютира с романа \"The King Beyond the Gate\" (1985) - първа част на многотомния цикъл \"Drenai\". Критиците наричат Гемел \"продължител на традициите на Джон Толкин и Робърт Хауърд.