Психология на болестите

Автор: Християна Драгостинова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Распер
Брой страници 92
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 132 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543450848
Баркод 9789543450848
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

Една лоша дума може да ни разболее, една лоша мисъл може да причини смърт или нещастия на цели поколения.
Време е да разберем, че лошите мисли и чувства са жесток "лукс", който не бива да си позволяваме. "Лукс", с който трябва да воюваме всеки миг.
Доказано е, че болната душа разболява и тялото. Зад всяка болест се крие и психологическа причина. Излекуваме ли душата си, ще излекуваме и тялото.

"Ако искате да бъдете здрави, поддържайте в ума си положителни мисли и в сърцето си - добри чувства." (Петър Дънов)

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

от Стояна Калановска / дата: 29 юли 2017

В книгата в кратък вид са описани психологическите причини за най-известните болести, но авторката е взела най-същественото от творбите на Лиз Бурбо, В. Синелников и Луиз Хей. Драгостинова е улеснила читателя по този начин. Защото в днешното време става все по-трудно да се прочете и прехвърли огромно количество материал и книги. Надявам се един ден да имам повече време и да прочета книгите на видните психолози. Книгата е отлична и я препоръчвам на читателите, които държат на самочувствието и здравето си.

от Виргиния Стоименова / дата: 30 юни 2017

Тази книга е много практична, защото в нея са вложени мненията на трима видни психолози, които обясняват причините за болестите, по-точно психологическите причини, и какво трябва да се направи , за да се излекуват. ако човек трябва да изчете трудовете им, ще загуби много време. а в книгата е дадена маята в техните учения, която в някаква степен е почти еднаква за тях. полезна е книгата според мене. тъй като живеем във време, когато се влошават отношенията между хората, между членовете на семействата и други общности такъв тип книги са много полезни и ценни. мене ме вълнува въпросът защо не можем да намери общ език с роднините си - братя, сестри и др., защо има непоносимост и дори омраза между нас...
Коментарът е редактиран от администртор.

от Златко Дончев / дата: 11 апр 2017

Хубавото на тази книга на Християна Драгостинова е, че е събрано най-същественото от трудовете на прочутите психолози Л. Хей и др. за връзката между емоциите и отделните болести. На базата на моя опит и моите болести, установих кои са емоциите, които ги подхранват и кои са причините за тях.Въпросът е обаче как да се преборя с тези чувства и съответно да се излекувам. Според мен тази книга е много полезна.

от Златимир Карапетров / дата: 23 дек 2016

Предимството на тази книга е, че в обем от стотина страници е събрана еманацията от произведения на прочути психолози като Л. Хей и др. Така читателят е улеснен и вместо 3-4 книги, прочита същността им в една. Препоръчвам книгата Психология на болестите на всички, които са загрижени за психичното си здраве и искат да се променят.

от Марин Рангелов / дата: 08 авг 2016

Прочетох книгата и останах възхитен от разсъжденията на тази млада жена за болестите и психологическите причини за тях, макар че те са изведени на базата на трудове на известни психолози. Книги от този тип са много полезни, защото ние, днешните хора, живеем в стрес, динамика, влошени взаимоотношения и тя ни учи как да се справяме с тях. От нея разбрах защо страдам от постоянни ангини, пневмонии и възпаления на горните дихателни пътища и се опитвам да променя мисленето и поведението си, за да бъда здрав. Очаквам с нетърпения следващите книги на Християна Драгостинова.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]