Глюкокортикоид - индуцирана остеопороза

Автор: Цветанка Петранова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Непрекъснато усъвършенстване ЕООД
Брой страници 156
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 454 грама
Размери 17x24
ISBN 9786199014769
Баркод 9786199014769
Категории Видове медицина, Хуманна медицина, Медицина, Книги

Глюкокортикоид-индуцираната остеопороза е сериозен здравен проблем, породен от широката употреба на глюкортикоиди в различни сфери на съвременната медицина. Свързаните с нея фрактури са тежко бреме както за пациентите, така и за обществеността, тъй като водят до различни физически и психични последици, включващи допълнително ограничение на функционалния капацитет, депресия, болка и инвалидизация, при вече увредени от подлежащото заболяване индивиди.
Особеностите на този различен тип остеопороза налагат задълбочено изучаване на проблема, което да доведе до навременното му диагностициране, адекватната профилактика и ранното и ефективно лечение.
С монографията се прави обширен и задълбочен преглед на всички аспекти на глюкокортикоид-индуцираната остеопороза, като се подчертават въпросите на разпространението, рисковите фактори, патогенезата, патоморфологията, съвременните диагностични и терапевтични възможности. Отразени са и резултатите от проучванията на автора в тази област. Целта е да се обогати познанието и да се подпомогнат лекарите от различни специалности за оптимизиране на подхода към този труден за оценка и лечение проблем.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]