Атлас по анатомия на човека Т.4: Нервна система, сетивни органи

Автор: Р.Д.Синелников; Я.Р.Синелников;А.Я.Синелников
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател СофтПрес
Брой страници 208
Година на издаване 2013
Корици твърди
Език български
Тегло 1487 грама
Размери 23x30
ISBN 9786191510894
Баркод 9786191510894
Категории Медицина, Книги

Издаден за пръв път през 30-те години на миналия век, до момента „Атлас по анатомия на човека“ е претърпял 7 издания – богато илюстрирани, непрекъснато актуализирани и допълвани. Всички термини в него съответстват на последната Анатомична терминология – Terminologia anatomica. Преведен на всички основни езици, ползван от студенти на четири континента, този универсален атлас е един от най-популярните в света.

Четвъртият том е посветен на строежа, топографията, функциите и възрастовите особености на централната и периферната нервна система. Подробно са представени сетивните органи. С цел да бъде максимално адаптиран към нуждите на българските студенти и с любезното съгласие на проф. А. Я. Синелников, този том включва единствено богат илюстративен материал, което превръща учебното помагало в класически атлас.

Препоръчва се за студенти в медицинските университети, за лекари и дентални медици от различни специалности.Авторите – Р. Д. Синелников, Я. Р. Синелников, А. Я. Синелников – чийто професионален път е тясно преплетен със създаването и непрекъснатото обогатяване на атласа, са изтъкнати учени от световна величина в областта на анатомията. Последните издания се допълват и актуализират от Александър Синелников, доктор по медицина, доктор по философия, професор по анатомия и патология, директор на морфологичната лаборатория на Брадентонгската медицинска школа, Лейк Ери, САЩ.

Българското издание на атласа е под редакцията на акад. проф. д-р Владимир Овчаров, дмн, почетен ректор на Медицински университет – София, председател на Българската национална академия по медицина.

Ключови думи: сетивни органи, Най-хубавият подарък, На добър час, випуск 2023

от Николай Атанасов / дата: 03 окт 2018

Атласът е уникален. Имам го на руски език от времето, когато в България имаше книжарници за руска литература. Единственото, което мога да отбележа като неприятно е, че тогава четирите тома на атласа общо струваха по-малко, отколкото сега предлагате само един от тях.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]