Чесънът - вълшебникът, който може всичко

Автор: Росица Тодорова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Распер
Брой страници 112
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 154 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543450466
Баркод 9789543450466
Категории Практическа и алтернативна медицина. Още..., Медицина за всеки, Книги

Чесънът лекува 200 болести, чесънът лекува рак, чесънът лекува диабет, чесънът лекува атеросклероза, чесънът лекува атеросклероза, чесънът лекува ревматизъм и подагра, чесънът лекува астма, чесънът предпазва и лекува от камъни в бъбреците и жлъчката, чесънът е силен антибиотик, чесънът е силен антиоксидант, чесънът намалява холестерола.
Една арабска легенда разказва, че когато изгонили дявола от Едем /Рая, райската градина/, на отпечатъка на единия му крак изникнал чесън, а на отпечатъка на другия - лук. Хората смятали, че чесънът има свръхестествена сила и с него се пазели от вампири. Освен това били разпространени легенди, че чесънът придава и сексуална енергия.
Изследвания на учени върху животни показаха, че две серосъдържащи съединения, открити в чесъна - диалил сулфидът и S-алилцистеинът, унищожават раковите клетки.

от Синан Антинел / дата: 25 авг 2017

Прегледах много книги за чесъна, но книгата на распер е най-пълна, подробна и всеобхватна. Купих я от един щанд на пл. славейков и оттогава е моя настолна книга. Ако искаме да сме здрави, трябва да заложим на това чудо на природата - чесъна.

от Пейчо Пейчев / дата: 05 сеп 2016

Главните стожери на здравето на българина, от древни времена, са чесънът и лукът, и всеки, който се опитва да го откаже от тяхното използване е негов личен враг или наивен неразумник, поддал се на пропагандата на криво разбраната цивилизация.
Българският чесън, който се разпространява у нас сега, е нестандартен, защото е болен и поради това много често е негоден за използване като лекарство.
До края на миналия век, качеството на българския чесън беше наистина много високо, особено на произвеждания в личното стопанство,.
За чесъна и неговите качества злословят всички, които си изкарват хляба от патилата на хората, които не го употребяват.
Само здравият чесън, какъвто е китайският днес на пазара, може да удовлетвори очакванията на лекуващите се с него.
Централна Азия е родината на чесъна и китайците, които го произвеждат и разпространяват на световния пазар, налагат стандарти за неговото качество, които са недостижими за днешните производители у нас (с някои малки изключения).

от Кристиян Стоименов / дата: 05 сеп 2016

Имам няколко книги, посветени на чесъна, но тази книга е най-задълбочена и пълна относно лечебните свойства на чесъна и рецептите, които издателите са публикували. Хубаво е, че това издателство залага на полезните и лекуващи храни. за съжаление на нашия пазар има само китайски чесън, който вероятно е генномодифициран и не е ясно дали притежава целебни свойства. В моето семейство си приготвяме една лековита паста от чесън и зехтин, с която лекуваме настинки и засилваме имунната си система.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Чесънът е най-яркото въплъщение на идеята за общото между храната и лекарството.


От тази книга ще научите най-значимите свойства на този уникален природен продукт и колко много заболявания лекува той. Само 100гр. чесън на ден осигуряват на организма най – важните вещества.
Използвайте ежедневно чесън, за да поддържате здравословното си състояниие!

Елица Атанасова, Хеликон Шумен