Ако животът не е чудо

Автор: Ивинела Самуилова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Хермес
Брой страници 256
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 258 грама
Размери 20x13
ISBN 9789542611097
Баркод 9789542611097
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

След „Животът може да е чудо“ – вълнуващата история на Ади, която търси път към себе си, „Ако животът не е чудо“ предлага едно неочаквано продължение. Открила, че писането ще осмисли живота й, Ади осъзнава, че призванието й е много повече от нейно лично търсене. Спасила себе си от капана на социума с помощта на необикновения психолог Алексей, Ади решава да напише книга за това как човек стига дотам, че да му е нужно спасение. Тя иска да предупреди повече хора, че ако не поемат отговорност за живота си, ако не заемат авторската позиция в него, ако не успеят да премахнат рамките, моделите, стереотипите, страховете и предубежденията, животът престава да бъде чудо. Превръща се в арена на мъчителни битки със себе си и света. Живот в негатив, в който безчудесното е норма, а чудесата – изключение...

Чрез преплитане на историите на Ади и на нейната героиня – Мила, тази „книга в книгата“ ни показва по остроумен начин двата пътя, които човек може да избере във всеки един момент от живота си: пътя на страданието и невъзможните избори (Via Dolorosa) или пътя на чудесните възможности и радостта от живота (Via Miraculosa).

Ключови думи: Вдъхновение за пролет

от Е.К. / дата: 14 ное 2021

Най - тъпата книга, която съм чела! Толкова много глупости, събрани на едно място, не бях виждала!

от Внимателен / дата: 13 фев 2019

Винаги е печелившо, когато се залага на вярата и мистика и от ''Хермес'', въпреки, че не са никак умни, както повечето издатели у нас, явно са разбрали това.
Хората са жадни за посока. Затова и този вид книги са успешни!
Поздравления!

от Галя Борисова / дата: 22 авг 2013

Втората книга на Ивинела, за разлика от първата, която е много добра, сякаш е писана по поръчка на издателството. Много от страниците са пълнени като че ли само за по-голям обем на книгата, като страниците посветени на безкрайния обмен на мнения в интеренет от така наречената "група". Освен това в тази втора книга има и доста моменти, в които се прекалява с величаенето на психолога Алексей, като се изказва и негативно мнение по адрес на психолози, които не работят по метода на Алексей. Това вече наподобава на реклама в стил "нелоялна конкуренция". Методът по който работи Алексей, по начина, описан от Ивинела е очевидно много нестандартен и както разбираме помага на много хора, но хората освен че са социални същества са и индивиди и в тази връзка едва ли метода е универсален. Повече от очевидно е, че и Ивинела и Алексей са талантливи, твърде интелегентни и образовани хора и би било добре ако успеят да не забравят, че самокритичността в моменти на голямо признание от страна на почитатели е най-добрия метод за опазване на таланта и призванието, които не се дават всекиму.

от Rumi / дата: 10 авг 2013

За мен пък тази книга е феноменална... Толкова многопластова! Успяла е да намери оригинална форма, за да покаже наистина многото различни "карти" с които всеки от нас си служи, моделите, с чиято помощ се набутваме в какви ли не филми. Книга, която дава много качествен материал за размисъл.
Отново страхотен стил, много свежо, забавно и същевременно дълбоко четиво, без клишета. Браво на Ивинела! С огромен интерес започвам третата й книга!

от Катя / дата: 27 юли 2013

Разочарована съм от книгата на Ивинела Самуилова "Ако животът не е чудо". С огромно удоволствие прочетох и препоръчах на приятелите си книгата й "Животът може да е чудо". Чете се леко и изключително приятно. Без никакви кол***ния си купих и следващата книга, но ми се стори многословна, безинтересна, суховата. Съжалявам.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ивинела Самуилова е родена на 10.04.1971 г. в гр. Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това - магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има редица допълнителни квалификации и обучения: стопанско управление и администрация, журналистика, ПР, психология и други. Известно време работи като радиожурналист в родния си град, а впоследствие се присъединява към екипа на "Идеал Стандарт България" АД - гр. Севлиево, където заема различни длъжности, последната от които e "връзки с обществеността". През 2005 г. се премества в гр. София, където работи в сферата на маркетинга. За да удовлетвори различни свои интереси, през 2007 г. Ивинела учредява фондация "Кларитас", чиято основна дейност в момента е свързана със съхраняване и популяризиране на българския музикален фолклор. В етап на разработване са програми, ориентирани към подпомагане изграждането на хуманни качества у младите хора, както и програми, насочени към подобряване на различни аспекти от живота на жените, с особено внимание към самотните майки. Подкрепата и солидарността си към духовните потребности на съвременната жена Ивинела често изразява в онлайн изданието за жената ТЯ.
Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.