Нещо като магия, нещо като романтика, нещо като любов

Автор: Мари-Мари Марина
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 4

Издател Военно издателство
Брой страници 172
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 235 грама
Размери 21x15
ISBN 97895445094699
Баркод 97895445094699
Категории Разкази и новели. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Мъдреците казват, че човек има три източника на влечения. Това са душата, разумът и тялото. Влечението на душата поражда приятелството. Влечението на ума поражда уважението. Влечението на тялото поражда желанието... А съединението на трите влечения поражда най-прекрасното нещо - Любовта!
"Нещо като магия, нещо като романтика, нещо като любов" е книга за Любовта.
Любовта е страст, но и борба, стига да можеш да я завоюваш. Любовта е нежност, радост и неземно щастие. Героите търсят своето място в живота и най-вече Любовта - истинска, чиста и красива. Дълбоки преживявания, силни емоционални състояния и ярки природни описания. Всичко това е наситено от неспокойните чувства, породени от променящите се настроения и най-вече търсещата мисъл за Живота и Любовта.
"Нещо като магия, нещо като романтика, нещо като любов" е книга за всички, които търсят Любовта.

от Деси Колева / дата: 24 авг 2016

Книга за любовта. Тя идва трудно, често след дълбока болка и трябва да се изстрада. Но тя е и радост, стига да можеш да я извоюваш.
Авторката талантливо ни помага да усетим душевните преживявания на героите и да преоценим моралните стойности в нашия забързан свят.

от Здравка Радева / дата: 03 апр 2014

Книгата 'Нещо като магия, нещо като романтика,нещо като любов' затвърди убеждението ми, че госпожа Марина е творец с голям потенциал.Тя владее до съвършенство тънкостите на художественото внушение.С изящен стил и поетическо вдъхновение успява да вплете в художествената измислица исторически факти и събития да ги пречупи през погледа на своите герои и да ги осмисли. С лекота създава прекрасни картини,провокира настроения и размисли. Приятно е да се насладиш на силния емоционален заряд на нейните разкази.

от Атанаска Радева / дата: 17 авг 2012

Докоснеш ли се до прозата на Мари- Мари Марина в книгата й "Нещо като магия, нещо като романтика, нещо като любов", се потапяш в един необятен и замайващ свят на вълнуващи персонажи, драматични съдби, разтърсващи емоции, възвишени пориви- свят колкото неземен, толкова и реалистичен... Независимо, че са със завидно тематично разнообразие, с различни сюжетни линии и творчески замисъл, произведенията на авторката зареждат читателя с неувяхващия си позитивизъм, исконни човешки ценности и и несъкрушим поптимизъм...

от Данка Иванова / дата: 08 апр 2012

Наскоро излезе новата книга на Мари - Мари Марина " НЕЩО КАТО МАГИЯ НЕЩО КАТО РОМАНТИКА НЕЩО КАТО ЛЮБОВ ". Както в " Горчиво-сладък живот " , така и в тази творба , авторката умело споделя своите мисли и разсъждения за духовните човешки ценности , за най-красивото и велико чувство , наречено любов.
Прави впечатление умението на писателката не само да създава интересен сюжет , но да поднася и тълкува факти , свързани с времето и мястото на действието , обогатяващи духовно човека. Четейки конкретните случки и преживявания , написани на невероятно чист български език , получих представа за интелекта , за широката култура на авторката , която гледа на света мащабно , търсейки красивото и доброто в него. И го открива - в магията на любовта , във вселенския разум , в дивата природа , в реалното и фантастиката.
Особен интерес представляват природните описания , присъстващи в текста , умело преплетени със съдбата на героите. Какво богатство на изказа , какъв тънък нюанс на мисълта! Изящни словосъчетания , картинни , ярки и образни , неповтарящи се , различни за всеки конкретен случай. Специфичен и изискан стил , характерен за човек , който владее до съвършенство езиковото богатство на родното ни слово.
Поздравявам авторката за начина , по който пише , за голямата и отговорност към езика - точен , богат и експресивен. Желая и здраве , бодрост и пролетно настроение! Очаквам нови творчески достижения!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]