Скритата реалност: Паралелни вселени и фундаменталните закони на космоса

Автор: Брайън Грийн
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Изток-Запад
Брой страници 512
Година на издаване 2011
Корици твърди
Език български
Тегло 767 грама
Размери 22x15
ISBN 9789543219193
Баркод 9789543219193
Категории Научно-популярни издания, Природни и точни науки, Книги

Написах тази книга така, че да не изисква никакви познания в областта на физиката и математиката от страна на читателя. Вместо това, както и в предходните ми книги, използвах метафората и аналогията, като включих и множество исторически сведения, за да осигуря широкодостъпно описание на някои от най-странните и – в случай че се окажат верни – най-съществените прозрения на модерната физика. Много от разглежданите идеи изискват от читателя да изостави удобните си мисловни модели и да се отвори за неочаквани страни на реалността. Това пътешествие е още по-вълнуващо, и това е разбираемо, заради завоите и обратите в науката, озарили пътя му. Старателно съм ги подбрал така, че да запълня панорама от идеи, простираща се от долините на ежедневието до върховете на напълно непознатото.

Брайън Грийн

Брайън Грийн се дипломира в Харвардския университет и защитава докторат в Оксфордския университет. През 1995 г. e назначен за постоянен преподавател във физичния факултет на университета „Корнел“. От 1996 г. е в Колумбийския университет, където преподава физика и математика. Изнасял е лекции както с по-общ, така и с технически характер в над двадесет и пет страни и има огром-­ни заслуги за множество решаващи открития в областта на теорията на суперструните. Първата му книга, „Елегантната вселена“, е продадена в над един милион екземпляра по света (била е финалист за наградата “Пулицър”), а втората, „Тъканта на космоса“, в продължение на двадесет и пет седмици фигурира в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“.

от Ристу / дата: 13 яну 2015

Между тези две книги няма припокриване. "Елегантната Вселена" дава някакво елементарно ниво на Квантовата механика и Теорията на относителността, но като цяло в нея се говори за Теорията на суперструните. Докато в "Скритата реалност" авторът пише за различните възможности да сме част от Мултивселена. А относно другата му книга - "Тъканта на Космоса" - там подробно е обърнато внимание на Квантовата механика и Теорията на Относителността. В нея вече има припокриване с "Елегантната Вселена", но с разликата, че в Тъканта двете теории са разгледани подробно, докато в Елегантната - само колкото да дадът основа на Струнната теория.

от Иво / дата: 29 май 2014

Виждам добри отзиви за тази книга на Брайън Грийн. Искам да си купя и другата която има във книжарницата - "Елегантната Вселена". Някой има ли отзив и за нея. И най-важното има ли припокриване в двете книги и в каква част.

Пирмерно съм чел няколко книги на Хокинг и въпреки, че много обичам "Кратка история на времето" в другите книги намирам доста припокриване на материалите.

от Ристу / дата: 09 ное 2011

Брайън Грийн - президент!

от Марин / дата: 08 ное 2011

Феноменална книга.

от Тонко / дата: 07 ное 2011

Абсолютно гениална! Нещо съвсем нормално за Брайън Грийн, между впрочем...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]