Практическа психотерапия

Автор: Карл Густав Юнг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Леге Артис
Брой страници 472
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 316 грама
Размери 19x12
ISBN 9789548311175
Баркод 9789548311175
Категории Психология. Направления и теории, Психология, Хуманитарни науки, Книги

"Онова, което трябва и можем да си позволим, е да се чувстваме уютно в един свят, в който има и тайни, и необясними неща. Бог е просто името на всичко, което не може да се обясни."
К.Г.Юнг

Настоящият шестнайсети том от събраните съчинения съдържа по-ранни и по-късни разработки по въпроси на психотерапевтичната практика. С подбора съставителите показват разбиране на факта, че приносът ми за опознаването на душата се основава на практическото познание за човека, на стремежа ми на лекар да разбера психологически душевното страдание, който ме е водел повече от петдесет години практика. В психологическата реалност на всяка крачка се натъкваме на феномени, които, проучим ли ги малко по-точно откъм техните причини, разбулват историческия си характер, решаващата роля на традициите и светогледа... В статиите на този том читателят ще намери и пример за историческото разбиране на пренасянето, което още Фройд определи като ключов, централен проблем за всяка пълна анализа. Въпреки или точно заради хетерогенния си състав, този том би могъл да предостави на читателя добра картина на богатството от взаимовръзки на психотерапевтичния проблем и неговите емпирични принципи.
К. Г. Юнг

Ключови думи: Карл Густав Юнг

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

К. Г. Юнг е една от големите фигури в развитието на модерната психология, а несъмнено неговото влияние като цяло върху модерната

култура е многостранно. Юнг надскача строгите рамки на научната практика и отваря нови изследователски полета със своя силен интерес върху религия, митология, окултизъм, алхимия. Независимо дали пише върху древни китайски алхимични трактати или анализира дълбоката духовна вселена на алхимията, той остава задълбочен и внимателен учен,

впечатляващ ерудит и увлекателен писател.

Томчето „Практическа психотерапия” събира няколко разработки на Юнг

върху проблеми от психотерапевтичната дейност. Текстът „Психология на

пренасянето” е най-обширен и разглежда един съвременен научен проблем в светлината на алхимичен трактат от XVI в. Бележките и изводите на Юнг, проучването на серията от алхимични илюстрации и обиграването на тяхната символика, отново ни напомнят за неговата ерудиция и новаторство.

Книгата е интересна и важна като всяка поява на текст на Юнг на български.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен