Хвърлени камъни Т.1: 17 месеца телекрация в България

Автор: Тошо Недялков
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Брой страници 312
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 276 грама
Размери 21x14
ISBN 9789549271614
Баркод 9789549271614
Категории Съвременна българска история, История на България, История, Книги

Тази книга е тематична хроника (обзор) и анализ на първите 17 месеца от управлението на Бойко Борисов. Терминът „телекрация” се използва от видния италиански философ и писател Умберто Еко като описание на същността на режима на Силвио Берлускони, който управлява от телевизионния екран, обръщайки се директно към хората, пренебрегвайки или принизявайки парламента и правителството. От 27.07.2009 г. този начин на управление стана реалност и ежедневие и в България.

Първият том на този труд съдържа конкретни примери на скандални ситуации и конфликти, включително интервюта и статии на автора, публикувани през разглеждания период. В резултат на огромни по обем усилия, авторът е подредил с хирургическа прецизност ключовите медийни изяви на основните действащи лица по следните теми: скандалите с „Информационно обслужване” АД” и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) (глава I „Ловецът на вещици”), електронните документи за самоличност (глава II „За 50 милиона евро повече”), кофликта Слави Трифонов – Бойко Борисов (глава IV „50 %”). Глава III „Президент и премиер” проследява сложните взаимоотношения между Георги Първанов и Бойко Борисов, а глава V „Клиентите са ни скъпи” е посветена на комплексната обвързаност на медиите и властта (настояща и бивша). Книгата завършва с две статии на автора по принципни въпроси на управлението и с негови политически вицове, една част от които са публикувани.

Работата впечатлява с прецизността и автентичността си – цитирани са (буквално) безчислени телевизионни и радио интервюта, репортажи, интервюта и статии във водещи вестници и списания. Тази книга е за всички читатели, които искат сами да се ориентират в ставащото в държавата.

Тошо Недялков е роден през 1965 г. в София. Като дете е бил водещ на детски предавания в БНР и БНТ, играл е в над 10 филма. Носител на Златна значка от 11-ия преглед на ТНТМ и на голямата награда „Академик Келдиш” от международния конкурс „Малък Интеркосмос” – Москва, 1981 г. На 17 г. става най-младият кандидат-член на Бюрото на ЦК на ДКМС. Учил е физика в Московския университет „Ломоносов”, завършил е СУ. От 1991 до 2003 г. живее и работи в столицата на САЩ. Ръководи международна неправителствена организация, учи и преподава в университета „Джордж Вашингтон”, работи в различни софтуерни фирми. През периода 2005 – 2008 г. е бил заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения и заместник-председател на УС на „Информационно обслужване” АД. Понастоящем е собственик на фирма за тестване на софтуер. Това е първата му книга.

от Скруч Мак Дак / дата: 02 апр 2011

Поредният писател-номенклатурчик (за правка сайта на радио "Алма Матер")!Как да не плюе Б.Б. (не че Светиня Му не го заслужава), като не го е допуснал до държавната трапеза!Както Бойко Коцев например!Сигурно и Сергей не го иска, след като наляво и надясно оплю Азер и ДАИТС, в която видите ли само ТОЙ бил кадърния!Коя телевизия или радио ще посетите в следващите дни г-н Недялков?

от rumen / дата: 29 мар 2011

Тази книга ми отвори очите! Бойко и компания са пълни манипулатори! Като се свържат в едно всички тези разговори цитирани от автора всичко става от ясно по-ясно. Трябва да го поканят в телевизията този.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]