Атлас по анатомия на човека Т.1: Остеология. Артрология. Миология

Автор: Р.Д.Синелников; Я.Р.Синелников;А.Я.Синелников
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател СофтПрес
Брой страници 336
Година на издаване 2010
Корици твърди
Език български
Тегло 2233 грама
ISBN 9789546859204
Баркод 9789546859204
Категории Медицина, Книги

Този уникален труд съчетава едновременно предимствата на атлас и учебник по анатомия. Издаден за пръв път през 30-те години на миналия век, до момента той е претърпял седем издания – богато илюстриран, непрекъснато актуализиран и допълван. Преведен на всички основни езици, ползван от студенти на четири континента, този универсален атлас е един от най-популярните в света.

Първият от четирите тома на атласа съдържа разделите „Остеология“, „Артрология“ и „Миология“. Отразени са взаимоотношенията на костните структури и прикрепящите се към тях мускули, което позволява да се представи скелетотопията на особено сложните мускулни комплекси. Илюстративният материал е представен чрез специално подготвени цветни изображения на анатомични препарати и рентгенограми. Всички анатомични термини са дадени в съответствие с последната международна анатомична терминология.

Препоръчва се за студенти в медицинските университети, за лекари и дентални медици от различни специалности.

Авторите на атласа – Р. Д. Синелников, Я. Р. Синелников, А. Я. Синелников – чийто професионален път е тясно преплетен със създаването и непрекъснатото му обогатяване, са изтъкнати учени от световна величина в областта на анатомията. Последните издания се допълват и актуализират от Александър Синелников, доктор по медицина, доктор по философия, професор по анатомия и патология, директор на морфологичната лаборатория на Брадентонгската Медицинска школа Лейк Ери, САЩ.

Българското издание на атласа е под редакцията на чл. кор. проф. д-р Владимир Овчаров, дмн, почетен ректор на Медицински университет – София, ръководител на Университетската катедра по анатомия, хистология и ембриология, председател на Българската национална академия по медицина.

Ключови думи: Най-хубавият подарък, На добър час, випуск 2023

от Администратор / дата: 18 яну 2016

към Антония: Да, наличен е.

от Антония / дата: 16 яну 2016

в момента наличен ли е ?

от Администратор / дата: 17 ное 2014

Към настоящия момент т.1 е изчерпан. Не ни е предоставена информация от страна на издателството относно конкретни срокове за реализиране на допълнителен тираж, съответно за актуална наличност.

от Атанас / дата: 14 ное 2014

Кога ще бъде в наличност ?

от Йордан / дата: 09 сеп 2010

А някой да знае защо тук има само 2 тома, тъй като в оригинал на руски са повече? Просо само тези ли са преведени засега?

от Варчев / дата: 24 апр 2010

Като изпълнение е по-добър от оригинала който имам. Браво за начинанието.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]