Печатни пространства и бели полета

Автор: Алберт Бенбасат
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Слово
Брой страници 352
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 370 грама
Размери 20x14
ISBN 9789544399252
Баркод 9789544399252
Категории Есеистика. Публицистика. Българска, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Необходимо е най-сетне да осъзнаем, че на децата трябва да се помогне да преодолеят страха си от книгата. Защото напоследък, този страх съществува у тях; израстващитие с компютрите и джиесемите се боят от напечатаните думи, стряска ги многото ученост, заключена между кориците на книгите. На тях е нужен достатъчно убедителен пример, както и възможност за придобиване на личен опит, чрез който да осмислят книгата като приятел и неоценим помощник в цялото им по-сетнешно битие.
Книгата всъщност е триединство: дух - тяло - стока. В работата си трябва да акцентираме и върху духовото, и върху телесното, и върху стоковото начало на това "осмо чудо на света". Книгоиздаването означава и една специфична култура, именно - културата на книжната направа. Няма нищо по-прекрасно от една професионално написана и професионално издадена книга.

от Ли / дата: 12 ное 2015

Това не е суха наука, а лични наблюдения, човекът научните трудове си ги пише, това не е научен труд.

от Дорси / дата: 28 окт 2014

Не съм чел по-неадекватна класификация на видовете редактор от тази на А. Бенбасат. Някакви мързеливи редактори, някакви работливи редактори... Че то така може да класифицираме всякакви дейности и професии. Ако това учат студентите в университета, това обяснява защо са толкова лоши специалисти и защо излизат такива книги на българския пазар.

от Джонсъна / дата: 27 окт 2014

Какви са тези възгласи и този патос! Каква е тази пожелателност и дидактичност. Няма ли този автор най-сетне да спре с тази есеистичност. Пък се представя като учен, като професор. Ми то няма наука в неговите произведения.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]