Произходът на Българите и началото на българската държава и българската църква

Автор: Ганчо Ценов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Хелиопол
Брой страници 432
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 686 грама
Размери 22x14
ISBN 9789545783173
Баркод 9789545783173
Категории Древна история на българите, История на България, История, Книги

Д-р Ганчо Ценов -основоположник на автохтонната теория за произхода на българския народ, изложена за първи път в цялостен вид през 1910 г. в капиталния му труд "Произходът на Българите и началото на българската държава и българската църква". В нея излага хипотезата, че българския народ е формиран от смесването главно на хуно-българи и готи/гети, които в историческо време са били автохтонни (местни) европейски народи от Херодотова (европейска) Скития.
Теорията на Ценов не е приета от академичните среди. Кандидатурата му за доцент по "Стара история" в Софийския университет е отхвърлена. По тази причина Ценов отново заминава за Германия. Критиците му от кръга около проф. Васил Златарски (създатели и поддръжници на теорията за тюркско-монголския произходи на българите) го наричат "studierten Querkopf" (учен чукундур), "патриот", "агент на българското военно министерство", обвиняват го даже в плагиатство, въпреки че междувременно вече са възприели някои от неговите тези.
Какво е делото на д-р Ганчо Ценов, кауза или просто дело на някакъв си дискутиран неоценен в обществото ни учен! Предстои да се реши този въпрос. Настоящата книга се явява като капитален труд на д-р Ганчо Ценов! Нека всеки сам се увери в стойността на тезите му!
От старинното ни виждане за Ганчо Ценов, очевидно нашето общество има нужда от едно ново лъчезарно виждане за неговата Кауза и мисия, като изключителен родолюбив българин, милеещ за България, не жалещ средства за откриване на истината от архивите, съдържащи реалната българска история, а не тази изфабрикуваната.
Историята на българите трябва да бъде осветлена. Тя не може непрекъснато да се унищожава и подменя с абсурдни тези от платени истории. До няколко нгодини българите трябва да разкрият своята истинска история!
камбаната бие за събуждане на българския дух!

от Виолета Кирилова / дата: 01 апр 2021

Страхотна книга с истинската българска история.Всеки българин трябва да я прочете!

от Kire / дата: 18 дек 2014

Не съм виждал д-р Ганчо Ценов да пише никога за "зеления Водолей" и подобни глупости.
Книгата е строго научна, използва цитати в оригинал.
Който иска да чете за оргиналния прочит на източниците и безпристрастно тълкуване на фактите, спокойно може да разчита на тази книга.
И понеже няма смислена анотация - в тази книга Г Ценов доказва че българите са старото местно население на Балканите и че българите са ранни християни, водещи религиозни битки с константинополоския църковен престол

от bozman / дата: 09 юни 2014

Това, което е поместено в "анотация" е лично Ваша и то непочтена сектанска измислица. Да се чуди човек какви надарени хора имате в редакцията, способлни на подобни манипулации.
[email protected]

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]