Сугестопедия за всеки родител и учител – част IV

Автор: Антон Каро
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: ePUB ePUB

Коментари: 0

Издател Фондация Буквите
Година на издаване 2021
Език български
Формат ePUB
ISBN 9786191544578
Баркод 9786191544578
Категории Учебна литература, Е-книги

Цел на тази поредица от книги е да изведе на преден план една основна теза, с която сугестивната учебна система се идентифицира, а именно - осъзнаване от страна на учениците, че знанието, до което те се докосват, ги обогатява, защото разрешава важни за тях въпроси. Тоест те преодоляват препятствията, които срещат, благодарение на знанията, които имат.

Тази теза понякога среща неразбиране от хора, които смятат, че деца на възраст 6 или 7 години не са в състояние да осъзнаят стойността на знанието, защото не могат да мислят абстрактно. Или изразяват друга теза, че сугестопедията работи с интелигентни деца, или такива, които са мотивирани да учат. Това, разбира се, не е вярно.

За автора:

Д-р Антон Хуан Хорхе Каро е университетски преподавател по физиология и биофизика, преподавател-сугестопед по испански и английски език, и фотограф.

Защитава докторска дисертация в рамките на международен проект по шестата рамкова програма на ЕС за мобилност на млади изследователи Мария Кюри. Експерименталната работа му отнема 3 години, през които той посещава десетина водещи европейски лаборатории в Италия, Германия, Франция, Австрия, Англия, а през останалото време работи в Братислава, Словакия. Обектът на изследване е структура в мозъка, която е отговорна за консолидирането на дълготрайната памет, наречена амонов рог, а чрез методите на работа се прави електрофизиологична характеристика на единични пирамидални СА1 неврони, както и се изследват някои от молекулярните механизми, които стоят в основата на запаметяването и заучаването, тъй като краткотрайната памет се явява не само входно устройство по отношение на формирането на дълготрайна памет, но и изходно устройство, при припомнянето на дълготрайни знания, което е свързано с интелекта и индивидуалните особености на човека.

Следва двугодишна постдокторантска специализация в Бордо, Франция, където работи по усъвършенстването на мултиелектроден CMOS биосензор, както и работи по създаването на изкуствен панкреас за хора, страдащи от диабет. Но там се запознава с метода, завещан ни от д-р Лозанов и през 2013 год. се завръща в България, да се обучи за преподавател по чуждоезиково обучение и да работи като сугестопедагог.

От пет години работи като експерт в проекти по Еразъм, чиято цел е да осигури методическа подкрепа на чуждестранни европейски центрове за квалификация и преквалификация, организиращи курсове и обучения за деца и възрастни, както и запознава учители със сугестивния подход из цяла България.

Участва в серия от видео материали, посветени на хуманната педагогика.

Автор е на поредица от книги, посветени на сугестопедичната методика, завещана ни от д-р Лозанов.

Уча, пиша и чета. Това са трите най-важни житейски мъдрости, които следвам верую.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]