1001 начина да бъдете измамени в Интернет

Автор: Цанко Янев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Коментари: 0

Издател Фондация Буквите
Година на издаване 2014
Език български
Формат ePUB
ISBN 9786191541287
Баркод 9786191541287
Категории Компютри и интернет, Е-книги

Според последните проучвания на различни агенции през 2014 година повече от половината домакинства в България използват Интернет. Според същите изследвания, процентът на хората в глобален мащаб, използващи възможностите на мрежата, расте стремглаво, като само през последните няколко години този процент се увеличава многократно. Но задавали ли сте си въпроса какъв процент от домакинствата в България знаят какво може да им причини неправилното разбиране на феномена Интернет, колко морални и финансови щети може да им нанесе това и как да се предпазят от различните опасности, криещи се зад на пръв поглед безобидни Интернет адреси?

Тази книга представлява задълбочено проучване на това кой се опитва да ни измами в мрежата, по какъв начин става това и какво трябва да знаем като потребители. Книгата разкрива различните видове измами, които се случват в Интернет, както и различните начини и практики, по които е възможно те да бъдат организирани. Тази книга не е ръководство или наръчник за предпазване от опасностите, криещи се в глобалната мрежа. Настоящото издание има за цел да Ви запознае с различните типове измами, които е възможно да Ви сполетят като потребители на Интернет и да Ви направи по-информирани и защитени. В настоящата книга освен видовете измами, начините на организирането и способите за прилагането им, са описани различните термини, криещи зад себе си вид Интернет измама. Запознавайки се с неприятните изненади, които могат да Ви сполетят, предоверявайки се на глобалната мрежа, в тази книга ще откриете и различни начини и способи за превенция от заплахите в мрежата. Ще откриете как по-добре да защитите себе си и своите близки в Интернет от измамниците и ще придобиете представа за това как най-лесно бихте могли да познаете

 

За автора:

Цанко Янев е роден във Варна през 1987 год. Защитава магистърска степен по Комуникационни и информационни системи в Шуменски Университет през 2014-та година. В периода от 2010-та  до 2013-та година от техник се издига до инженер по телекомуникации, доказвайки своите професионални умения в една от най-големите телекомуникационни фирми в България, като понастоящем продължава своята кариера, развивайки се в IT сектора в международен план. Опитът с мрежите и комуникациите го прави добре запознат не само с проблемите, но и с решенията, касаещи се до съвременните мрежи. Работата му с хора позволява да предостави книгата на читателя по подходящ начин, лесен за разбиране, като е спазена фактологията на сериозното проучване, но е избегнат строгият и неразбираем в повечето случаи строго научен език. 

 

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]