Теория на разузнаването и контраразузнаването

Автор: Бончо Асенов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Формат: ePUB ePUB Защита: Несъвместим с:

Коментари: 0

Издател Труд
Година на издаване 2012
Език български
Формат ePUB
ISBN 9789543981762
Баркод 9789543981762
Категории Учебна литература за специализирани средни училища, Учебна литература, Е-книги

Професор, доктор по философия, подполковник от резерва Бончо Асенов е роден през 1946 г. в Перник. Завършил е Юридическия факултет на СУ „Кл. Охридски”.

От 1970 до 1981 г. работи в контраразузнаването на МВР. До 1992 г. е преподавател във Висшия институт на МВР. През 1987 г. е хабилитиран за доцент по специалността „Защита на сигурността”.

Понастоящем е професор във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”, където преподава по „Теория на разузнаването и контраразузнаването”. Има издадени 16 книги по проблеми на сигурността и религията.

Настоящият труд представлява учебник, в който проблемите на разузнаването и контраразузнаването са разгледани обобщено, като е откроено това, което ги обединява и различава.
Учебникът е предназначен за обучение на студенти, за специалисти и експерти в тази област, за новопостъпили оперативни работници в разузнаването и контраразузнаването и за широк кръг читатели.

Ключови думи: Промо Труд

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Професор, д-р, о.з. подполк. Бончо Асенов е роден през 1946 г. в Перник. Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". От 1970 до 1981 г. работи в контраразузнаването на МВР. До 1992 г. е преподавател във Висшия институт на МВР. През 1987 г. е хабилитиран за доцент по специалността Защита на сигурността. Понастоящем е професор във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", където преподава по Теория на разузнаването и контраразузнаването. Чете лекции в Нов български университет по Разузнаване и международни отношения. Има издадени 14 книги по проблеми на сигурността и религията. Настоящата книга е тематично продължение на "Теория на разузнаването" (2002 г., в съавторство), "Български ловци на шпиони" (2001 г.) и "Разузнаването от древността до наши дни" (2003 г.).